GÖKTÜRK FIRAT

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yapılan Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği'nin son gününde bottan düşerek yaralanan raftingcinin yakınları paniğe kapılarak ambulansın kapısını kopardı.

Ardeşen ilçesinde bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği'nin üçüncü ve son gününde 19 takım arasında 7 kilometrelik R-4 iniş müsabakaları yapıldı. Müsabakalara, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen ve 3'ü bayan olmak üzere toplam 19 takımın katıldı.

Müsabakalar sırasında Girişim takımının sporcularından Erol Moral, bottan düşerek ayağından yaralandı. Yaralı sporcu, arkadaşları ve sağlık ekipleri tarafından sedye ile ambulansa götürülürken, Moral'in yakınları paniğe kapılarak ambulansa saldırdı. Yaşanan arbede sırasında ambulansın yan kapısı yerinden koptu. Görevlilerin uzun süren gayretlerine rağmen kapı yerine takılamayınca, Erol Moral kapısız ambulansla Ardeşen Devlet Hastanesi'ne götürülerek burada tedavi altına alındı.

Öte yandan R-4 iniş müsabakaları sırasında Erzincan Üniversitesi takımı, finişe vardığında trafik kazasında hayatını kaybeden ve rafting sporuna yaptığı katkılarla tanınan eski Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun posterini açtı. Bu hareket gösterileri izleyenler tarafından alkışlandı.

KÜRESEL ISINMA RAFTİNGE OLAN İLGİYİ ARTIRDI
Rafting şenliğini organize eden Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) Başkanı Sabri Aslışen, etkinlikleri izlemek için yerli ve yabancı çok sayıda kişinin Fırtına deresine geldiğini söyledi. Rafting sporunun Türkiye'de her geçen gün geliştiğini ve Rize'nin bu alanda öne geçtiğini belirten Aslışen, katılımın yüksek olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getirdi.

Raftinge olan ilginin giderek arttığına dikkat çeken Aslışen, bunda en önemli etkenin küresel ısınma sebebiyle turistlerin dağ ve yaylalarıyla tanınmış Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih etmesi olduğunu ifade etti.


 
Editör: HABER MERKEZİ