Hükümet Meydanı'ndaki kutlama töreni Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.
Törene Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza çakır, Garnizon Komutanı Seyit Ahmet Küçük, Cumhuriyet Baş Savcısı Muhammet Savran, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Seyit Ahmet Küçük vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Belediye Başkanı Rıza Çakır, törende yaptığı konuşmada Çayelilerin kurtuluş savaşında vatanın her tarafında savaştığını, şehitler verdiğini söyledi. Bizlerinde ecdadımıza laik olduğunu ilçemizden bir tane bile vatan haini çıkmadığını belirten Başkan Çakır, asıl düşmanın cehalet olduğunu vurgularken de 1500 ün üzerinde gencimizin üniversitelerde okuduğuna açıkladı. Cehaleti eğitimle yeneceklerini ve Çayeli'nin asıl kurtuluşunun o zaman olacağını kaydedetti.

kutlamaların gündüz yapılan bölümü gönderilen telgrafların okunması, öğrencilerin okuduğu şiirler ve folklor gösterilerinin ardından resmi geçitler yapılarak son buldu.

Kutlamalar akşam Kültür Merkezinde düzenlenen eğlence programıyla son buldu.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ