Anne Sinem Sancaktutan oğlunun 2 yaşında iken yağ çözücü içtiğini söyleyerek” 8 yıldır oğlumun ameliyatları ile uğraşıyorum. Boğazdan beslenemiyor. Mideye takılan hortum sayesinde oğlum beslenebiliyor” dedi.

Rize müftü mahallesinde yaşayan Sancaktutan ailesi 2002 yılında henüz iki yaşında olan oğlu Mustafa için 8 yıldır ameliyattan ameliyata koşuyor.

Anne Sinem Sancaktutan 2002 yılında 2 yaşında olan oğlu Mustafa nin kendisinden su istediğini söyleyerek” İşim vardı oğlum su istedi bende az bekle dedim. O ara mutfakta bulunan yağ çözücüyü içti. Hastaneye kaldırdık ve o gün bugün hastanelerle uğraşıyoruz. 8 yılda oğlum 75 ameliyat geçirdi. Bunlardan 6 si büyük ameliyat. Boğazında yanma neticesinde kapama olduğu için hiçbir şey yiyemiyor. Sadece su içebiliyor. 4 yıldır makine ile midesine takılan hortum sayesinde beslenebiliyor. Kimseden yardım almadık. İstanbul da hayırsever bir bayan sayesinde çocuğum ameliyatları oldu. Yine ameliyat olacak. Boğaz borusu bağırsaklardan itibaren değişmesi gerek” dedi.

Evlere temizlik işlerine gittiğini söyleyen Sinem Sancaktutan 3 çocuğu olduğunu eşinin ise psikolojik tedavi gördüğünü söyleyerek” Temizlik yaparak ve süt satarak evin geçimini ve oğlumun masraflarını karşılamaya çalışıyorum. Valilikten bir kez yardım aldım aldığımız cihazlar pahalı 450 bin lira. Bir kez valilik aldı. Sürekli bu cihazı kullanmamız gerek. Oğlum yeniden ameliyat olması gerekiyor. Doktoru zamanı belirleyecek. Masrafların ne çıkacağını bilmiyoruz” dedi.

OĞLUMA YEMEK YASAK

Oğlunun hiçbir zaman et ve yemek yiyemediğini söyleyen anne Sinem Sancaktutan” Bazen boğazımıza yemek takılıyor. Oğlum 8 senedir et yemedi. Yemek yiyemedi. Sürekli mama ile beslenmekte 8 yılda 75 ameliyat geçirdi. Oğlumun hayatı ameliyat masalarında geçti. Yapılacak ameliyatlarla oğluma boğaz takılacak ve inşallah yemek yemesini göreceğiz. Rize de bulunan Bereket Derneği ise bir tek kez 50 Lira yardım etti. Sağda solda yardım ettiğini söylüyor. Biz hiçbir yardım alamadık” dedi.

CİHAZA ALIŞTIM

Okula giden 9 yaşında ki Mustafa Sancaktutan “ öğle saatlerinde eve gelip cihaza bağlanıyorum. Artık alıştım kendim bağlayabiliyorum. Mideme takılı bir hortum sayesinde mama ile besleniyorum. Okulda arkadaşlarım bu durumumu biliyor. Bazen onlara imreniyorum. Ben sadece su içebiliyorum. Başka bir şey yesem hemen çıkartıyorum. Artık bu cihazdan kurtulmak ve normal yemek istiyorum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ