Adana'nın Kozan ilçesinde, römork ve su tankeri imalatçıları, çiftçilerden gelen talebin azalması üzerine seyyar ev yapımına yönelerek ekonomik krize çare arıyorlar.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, tarımsal üretimin yaygın olduğu ilçede, çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Küçük Sanayi Sitesinde, yıllardır römork ve su tankeri imalatı yapan atölye sahipleri, son günlerde taleplerin azalması karşısında yaşanan sıkıntıyı 7-9 bin TL'den başlayan fiyatlarla seyyar ev imal ederek aşmaya çalışıyorlar.

Özellikle yaylalarda yer sıkıntısı yaşanmasından yola çıkarak seyyar ev imalatına başlayan imalatçılar, yaylacıların yanı sıra madenciler, hayvancılıkla uğraşanlar ve şantiye sahiplerinden de talep görmeye başladı.

Sanayide atölyesi bulunan imalatçılardan Mehmet Kabacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşterilerinin istekleri doğrultusunda istenilen plan ve ebatta seyyar konut yaptıklarını belirtti.

Kabacık, özellikle yayla ve denizlerde yer problemi yaşayan vatandaşların traktör yardımıyla çektikleri seyyar konutları istedikleri alana taşıyabildiklerini söyledi.
Bir diğer üretici Kadir Gönül de sadece römork üretimi yaptıklarında işlerinin ''yok'' sayılacak düzeyde olduğunu, seyyar ev üretimine başlamalarıyla talebe cevap vermekte zorlandıklarını belirtti.

Tekerlekli seyyar evin, binlerce dolarlık karavanlara en iyi alternatif olduğunu, her yere kolaylıkla taşındığını ifade eden Gönül, şunları kaydetti: ''Seyyar ev sayesinde sabah yaylada, akşam denizde tatil yapılabilir. Ayrıca, hayvancılıkla uğraşanlar, madenciler de bu ürüne yöneliyor. Şantiyelerde de son dönemde seyyar evler yaygınlaştı. Hem müteahhitler bu evleri çalışma ofisi kullanıyor, hem de işçilerin kullanacağı alanlar oluşturuluyor. Üstelik, prefabrik evler gibi sökme ve kurma zaman almıyor. Bir şantiyede iş bittikten sonra atılıp, yakılmadan başka bir şantiyeye taşınabiliyor.''

Gönül, 7 ile 9 bin TL arasında değişen fiyatla seyyar ev sahibi olunabildiğini, fiyatların evin metre karesi ve kullanılan malzemeye göre değiştiğini kaydetti. (Habertürk)

Editör: HABER MERKEZİ