Dilek ASLAN

Arhavi’de cam şişe içinde 65 yıldır saklanan Kestane balı ilk günkü tazeliğini koruduğu için görenlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Evinin vitrininde 65 yıldır kestane balını saklayan Cemalettin Kocaman babasından yadigâr kalan cam şişe içindeki balı bugüne kadar özenle sakladığını söyledi. Babasının Zonguldak’ta ikamet ettiği sıralarda arıcılığa merakı herkes tarafından bilindiğini söyleyen Cemalettin Kocaman “Ben o zamanlar küçüktüm. Babam Celal Kocaman’ın arılara gözü gibi baktığını biliyordum ve babamın arılarından elde ettiği bala da herkes hayran kalırdı. O zamanlar babamın bir merakı da özel ballarını cam şişeler içine koyarak saklar, ölü sezonda satardı. İşte o zamanlardan kalan bu cam şişe içindeki balı da tam 65 yıldır evimin başköşesinde saklıyorum. O şişeyi her gördüğümde babamı hatırlayıp ruhuna dua ediyorum. Şişe bugüne kadar hiç hava almadığı için ilk günkü tazeliğini de koruyor” dedi.

Cemalettin Kocaman 65 yıldır içi bal dolu şişeyi özenle sakladığını ifade ederek, “Bu şişe içindeki balı bende çocuklarıma miras bırakacağım ve onlara da şimdiden zaten anlamını anlatıyorum. Özellikle bu şişeyi ve balı görmek için evime gelenler var. Babamı bir şekilde böyle andığım içinde mutluyum” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ