Eskişehirli 84 yaşındaki evli 12 çocuk babası Mehmet İnanç, 49 yıldan beri hiç uyuyamadığını iddia etti. 

Mehmet İnanç uzun yıllar Eskişehir’deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’de (TÜLOMSAŞ) işçi olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrıldığını belirtti. 3 evlilik yaptığını bu evliliklerinden 12 çocuğunun olduğunu anlatan Mehmet İnanç 3’üncü eşi Lütfiye İnanç ile 30 yıldan bu yana birlikte yaşadıklarını söyledi. 

1960'DAN BERİ HİÇ UYUMUYOR

Hürriyet'e göre; işçi olarak çalıştığı 1960 yılında uyumama sorunu ile karşılaştığını anlatan Mehmet İnanç, 1960 yılından bugüne kadar hiç uyumadığını öne sürdü. Doktorlara gittiğini ancak herhangi bir sonuç alamadığını belirten İnanç şunları söyledi:

“1960 yılının bahar aylarıydı. Geceleri uyuyamama sorunu ile karşılaştım. Birkaç gün kısa süreli uyudum. Ancak daha sonra hiç uyuyamadım. Doktorlar da benim durumuma şaşırdı. Eskişehir’in yanı sıra İstanbul’a da gittim. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tetkikler yapıldı, tedaviler uygulandı ancak bir sonuç elde edilemedi. Tetkikler sırasında uyuyamadığımı belirlemek isteyen doktor ve hemşirelerin kendileri uyudu.

BU HASTALIK DÜNYADA İKİ KİŞİDE VAR

Doktorlar bana dünyada bir benim, bir de Afrika kökenli İtalya’da yaşayan bir kişinin bu tür rahatsızlığının bulunduğunu söyledi. Bana önerilen her yolu denedim. Hipnozdan tıbbi tedavilere kadar her şey uygulandı, ancak uyuyamama sorunuma çözüm bulunamadı. Doktorlar beni Amerika Birleşik Devletleri’ne göndereceklerdi. Ancak çevremdeki bazı insanlar bana ‘Gidersen kafatasını açarlar’ deyince korkup gitmedim.”

GECELERİ DE ÇALIŞMIŞ

‘GECELERİ İNŞAATÇILIK YAPTIM’

İlk yıllarda uyuyamamasını sorun ettiğini ancak daha sonra alıştığını anlatan Mehmet İnanç, oturduğu semtte bulunan arkadaşlarının yıllar önce kendisine inanmayarak iddiaya girdiklerini ancak kaybettiklerini söyledi. İnanç, “Kendi arkadaşlarım bana inanmıyordu. Bir grup arkadaşım benimle 90 gün uyumama konusunda iddiaya girdi. Bu arkadaşlar sırayla yanımda kaldı. 39’uncu günde pes ettiler. Onlardan at arabası, tabanca ve iddiaya girdiğimiz çeşitli ödülleri kazandım. Ancak bunların hepsini onlara geri verdim. Uykusuzluğumun başladığı dönemlerde fabrikada çalışıyordum. Akşamları eve geldiğimde eşim ve çocuklarım gece uyuyordu. Ben ise uyumuyordum. Bu duruma zor alıştım. Geceleri inşaat işlerinde çalışmaya başladım. 20- 30 kişilik ekip kurup 35’e yakın ev yaptık. Şuan oturduğum iki katlı evi de kendim yaptım.”

Uykusuzluğu sorun etmediğini, aksine bunu ‘Allah’ın bir lütfu’ olarak değerlendirdiğini söyleyen Mehmet İnanç, “Çünkü uyumamama rağmen gayet sağlıklıyım. Zaman diye bir sıkıntım yok. Tüm işlerimi yapabiliyorum. Allah herkese böyle dert versin” dedi.

Evinde patik ve bereler ördüğünü, evinin yanında kurduğu küçük atölyede meşrubat şişesi kapaklarından duvar süslemeleri, mala ve keser sapları yaptığını belirten Mehmet İnanç, ayrıca sürekli olarak gazete ve kitap okuduğunu söyledi.
(internetHaber)

Editör: HABER MERKEZİ