Trabzon'un Of İlçesi'nde hastalıklarına karşı günde 25 değişik hap içen Dursun Ali Baş, gelişen tıp dünyasına meydan okudu. 63 yaşında, 13 yıldan beri 7 değişik hastalığı sebebiyle ayda 750, yılda 9 bin 125 ve 13 yılda da tam 118 bin 625 hap içerek rekor kırdı. 13 yıl içinde 23 kilo dolayında midesine hap gönderen D.Ali Baş Guinness rekorlar kitabına aday olacak.

Kalp hastalığı için günde 5,Parkinson için 4, mide için 6,böbrek için 5,prostat için 2,sınır için 3 ve şeker hastalığı için de 1 hap içen D.Ali Baş, “Bu hastalıklarımın birinden olsa bile ne zaman kurtulacağım günü merek ediyorum. Gelişen tıp dünyası uzmanları bu hastalıkların kesin tedavileri için ne yapıyorlar.13 yıldan beri eczaneler peşimden koşuşturuyor, hiç olmasa hastalıklarımın bir kaçından bana kurtuluş verecek olan uzmanımın müjdesini bekliyorum” dedi.

Öte yandan kullandığı ilaçların yan tesirleri için de her gün üç değişik hap ve şurup da içen Baş, “İlaç firmaları ve eczaneler benim gibi yüzlerce hasta arkadaşlarımın hastalıklarından önemli gelir elde sağlamalarına rağmen bu ilaç firmaları bizlere hiçbir destekte bulunmadı” diye konuştu.

Kaynak: Haber61

Editör: HABER MERKEZİ