"Fragman olarak görüyoruz"

"14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçime, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olarak bakıyoruz. AK Parti siyasetinin geçirmiş olduğu 14 seçimin tamamına bu güyük seçimin fragmanı olarak bakıyoruz. Allah'ın izni ile ve milletimizin teveccühü ile bu seçimi de başarıyla atlatacağımız konusunda en ufak tereddütümüz yok."

"Adaylarımızın bizi en iyi anlayacak kişilerdir"
"Rize'de bizim halimizden en iyi anlayacak, Çayeli'nin sorunlarını Ankara'ya taşıdığımızda bize en fazla yardımcı olabilecek milletvekili aday kadrosu oluştu."

"Çayeli'nden aday olmasını arzu ederdik"
"Çayeli'nden neden bir aday yok şeklinde eleştiri oldu. Bizde olmasını arzu ederdik. Geçmişteki 3 dönemde Çayelili isimler vardı. Rahmetli Başbakanımız Mesut Yılmaz partilimiz olmasa da Çayeli'nin vekiliydi. Yine aynı şekilde Hayati Yazıcı ve Hikmet Ayar geçmiş dönemde bizi temsil etmişti."

"Çayeli'nin iki milletvekili adayı var gözüyle bakıyoruz
"Muhammed Avcı vekilimiz Çayeli'nin eniştesi. Vekilimizin eşi Zeynep hanım ile daha önceki dönemde aynı yönetimde çalıştım. Yılmaz Katmer'in babası aslen Büyükköy kökenli ve Çepnioğlu soyundan gelmedir. bu bağlamda biz Çayeli olarak iki milletvekilimiz var gözü ile bakıyoruz."

"Çayeli'ne önem vereceklerinin sözünü verdiler"
"Vekillerimiz, bu dönem Çayeli'ne daha çok önem vereceklerini, Çayeli'nde daha çok zaman geçireceklerini ve Çayeli'nin meseleleri ile özel ilgileneceklerinin sözünü veriyorlar."

"Bizim kadar aktif çalışan bir teşkilat yok"
"Saha çalışmalarında 'seçim zamanı geldi, yine geldiniz' eleştirilerini almaya yine devam etsek de, bu konularda vicdanen rahatım. Biz teşkilat olarak sürekli, her dönem sahadayız. Seçim döneminde bunu daha yoğun yapıyoruz. Yaklaşık 4 haftadır çalmadığımız kapı kalmadı. Çayeli'nde binin üzerinde esnaf var ve biz her birine artık ikinci sefer gitmeye başladık.  54 köyümüzün tamamında arkadaşlarımız sahadaydı. Belki eleştiriliyoruz ama sahada bizim kadar aktif çalışan bir emsal teşkilat yoktur."

"Seçimde bizi zorlayan bir durum var"
"Rize'nin 3 tane milletvekili var. Bu seçimde sonucu vatandaşın tercihi belirleyecek ancak tercihlerdeki toplam rakamlar çok önemli.  Bu seçimde bizi zorlayan bir durum var. Millet ittifakının birleşenleri karşımızda fermuar modeli dediğimiz bir sistem ile birleşmiş durumda. Geçmiş dönemde her parti kendi adayı ile çıkarken bu seçimde birleşmiş bir aday tablosu ortada. Ama biz Cumhur ittifakı paydaşları olarak 4 tane partinin adayı için Rize'de ayrı ayrı oy istiyoruz."

"Rize'de 140 bin oyun altına düşmememiz lazım"
"2018 yılındaki seçimlerde AK Parti olarak Rize'den 145 bin oy almış durumdaydık. Aynı seçimlerde CHP 29 bin,  MHP 27 bin, İYİ Parti 14 bin ve Saadet Partisi 4 bin oy almış. Bizim mevcut 145 bin oy rakmımıza karşı, Millet ittifakının 47 bin oy rakamı bugün bizi yine 3-0 kazandırır.

Cumhur ittifakı paydaşlarımızın sahadan oy istediği seçmenin geniş kısmı AK Parti seçmenidir. MHP'nin bizden 15 bin oy aldığını düşürsek, bizim oyumuz 130 bin'e düşüyor, MHP'nin oyu 43 bin'e çıkıyor. Bu durumda Millet İttifakı aynı oyunu korur ise 47 bin oy ile bir milletvekili kazanıyor. Millet ittifakı bu oyunu korursa bizim 140 bin oy bandının altına düşmemiz lazım."

"Gönül ister ki Cumhurbaşkanımızın memelektinde kendi partisi milletvekili çıkartsın"
"AK Parti'ye verilmeyen oy, Millet ittifakına veriliyor şeklinde bir söylem var. Bunu kabul etmiyoruz. Biz kader birliği yapmışız. Paydaşlarımızın vekil kazanmasından gocunacak ve üzülecek bir durumumuz söz konusu olmaz ancak gönül ister ki, Cumhurbaşkanımzın memleketinden miletvekillerinin tamamı kendi partisinden çıksın."

"Çayeli'nin yüzde 90'ı aynı diyor"
"Çayeli'nde vatandaşımıza gittiğimizde 'bize bir şey söylemene gerek yok' söylemi ile karşılaşıyoruz. 'HDP ile PKK ile iş birliği yapanlara oy mu vereceğiz' diyen vatandaşlarımızın oranı Çayeli'nde yüzde 90.."

Habib Suiçmez'in istifasını yorumladı
"Altılı masanın performansı ortada. Bir buçuk yıl toplantı yaptılar ve en son karar verme sürecinde birisi çıkıp 'burası kumar masadı' diyor. Bu işin lokomotifi olan önemli isimlerin istifa ederken kullandığı cümeler ortada. İstifa edenlerin bir tanesi de bizim hemşehrimiz. Zamanında karşı karşıya geldiğimiz bir isim. Ama bugün o da istifa ederken yaptığı açıklama ile oradaki tabloyu net bir şekilde ortaya koyuyor ve vatandaşımızda bunu görüyor."

"Cumhurbaşkanımız ilk turda seçimi alacaktır"
"21 yıldır tüm fedakarlıklarını ortaya koyan Cumhurbaşkanımız zaten siyaset sahnesinden bir mağlubiyet ile uğurlanmaz. Bu mevlanın takdiridir. Seçimin sonucu çok net görüyoruz. Cumhurbaşkanımız ilk turda bu seçimi tamamlayacak ve meclis çoğunluğunu alacağız.