Elbiselerinizi nekadar değişirseniz değişin, beyninizdeki bilgilerinizi ve fikirlerinizi değiştiremedikten sonra hiç bir şey farketmiyor..Kısacası semer nekadar değişse de eşşek eynı eşşektir.

    Rizespor ligin ilk iki maçları sonralarında, spor toplantılarımızdaki yorumlarımda hep şunu demişim ki,  bu takımın oyununu beğenmediğimi, bunu ilerki günlerde herkesin anlayacağını göreceksiniz demiştim. Çünkü birinci hafta deplesmanda yendiği takım Diyarbakırsporun A2 takımıydı. İkinci hafta Rizespor içerde rahat yendi göründüğü Karşıyaka defansının ve kalecisinin basıt hatalar yaptığından dolayı ve erken gol bulması sonucu kazanılan maçtı. Üçüncü hafta Denizli deplasmanına gol bulmasına rağmen kişisel hata ve oyun olarak sadece rastgele oyun ile ve rakibin bozuk olmasından bir puan alabildi. Ve dördüncü hafta neyin ne olduğunu gördük.

    Takım defansı çok zayıf, Ulaş libero mevki görevini yapamıyor. Stoper zaten acemi, sağbek solbek ofansifleri olmayan becerilerinin olmadıkları sıradan oyuncular. Takımda ikitane oyuncu Ayman ve Koray var. Bu oyuncuları oynatamamak teknikdirektörün beceriksizliğidir. Koray her mevkide oynayabilecek yetenekte bir oyuncudur. Orta sahada beyin görevini yapacak Ayman olduğuna göre Korayı libero mevkine ve onun önüne Ulaşı oynatmak daha akıllıca olur kanısındayım.

    Ümit hocanın takımın ortsında oynattığı Ayman Koray ve Mithat ile rakib savunmayı göbekten aşmaya çalışması bence yanlış. Çünkü forvette oynayan ikimetre boyundaki santrafore kanatlardan hiçbir top gelmemesi enbüyük eksikliktir. Erciyes maçında görüldüki Forvet  Eguante hızlı değil topla koşma becerisi hiç yok. Ve kaçırdığı net pozisyonlarda becerşiksizliğiydi. Ulaşın kırmızı kart görmesi sonrası takım içinde yapılan değişiklikte Korayın libero mevkine geçmesi akıllıydı. Fakat hocanın nedense Evreni oyuna alıp Korayı yine ortaya alması çok yanlıştı buda skora yansıdı.

    Bu oyuncularla bu taktiksel oyun oynanmaz.Hücüm yönünü düşünemeyen bir takım ve kanatlardan oynayamayan birebir pozisyonlarda yaratıcılığı olmayan bir oyun kurgusu. Bu şekilde futbol oynayan Rizesporun orta sıralarda kendini bulması sürpriz olmasa gerek.Birkaç oyuncu hariç diğerlerinin hepsinin vasat oyuncular olduğu gerçek. İki dafa öne geçmesine rağmen skor üstünlüğü elindeyken bile net pozisyonları kaçıran ve son dakikalara oyuncu değişikliği ve oyun kurgusunu değiştirip duran topla gol yiyen bir ekipte bütün sorumluluk ve hata teknikdirektöründür.

    Evinde kaybettiği iki puan sadece ve sadece Ümüt Kayıhanın hatasıdır.Bu oyun kurgusu ve taktiği ile Rizesporun başarılı olması çok zordur. Ayrıca bu oyun anlayışıyla deplasman puanları içerdeki maçlardan daha çok olacaktır inancındayım.Tabi ki puanlar alabilirse.