Dünya basınında, sevdiğimiz ve sevmediğimiz ülkelerin bizim için neler düşündüklerine göz atarak bir değerlendirme yapalım.

Buralardan bir değerlendirme yaparak ve dersler çıkararak dostlarımızı, düşmanlarımızı iyi tanımalı, bu şekilde yolumuza devam etmeliyiz.

DÜNYA BASINI 

YUNANİSTAN: “Türkiye savunma sanayinde çok ilerledi.”

AMERİKA: “Erdoğan’ı indirebilseydik müslümanlar kaybedecek, biz kazanacaktık planı Erdoğan ve Türkler bozdu 40 yıllık yapılanma 4 saatte bitti.”

İSRAİL: “Akdeniz tamamen Türkiye’nin kontrolünde. Büyük projemiz bozuldu, Erdoğan’ın ne yaptığını anlamak mümkün değil. Önce İsrail’e sonra Amerika’ya meydan okudu. Türkler çok korkutucu.”

İNGİLTERE: “Bütün müslüman ülkelerin yönetimini değiştirdik, Erdoğan tek başına bizlere meydan okuyor planlarımız olmadı Türkler çok cesur.”

ALMANYA: “Türkler 100 yıllık uykudan uyanıyor. Erdoğan’la Türkiye’nin büyümesine engel olamıyoruz, Türkler durdurulamıyor.”

FRANSA: “Afrika’da artık bizim değil Türkiye’nin sözü geçiyor. Erdoğan 10 yıl daha devam ederse Avrupa Türkiye’nin çok gerisinde kalacak.”

ERMENİSTAN: “Türklerin büyümesi çok korkutucu dünyaya meydan okuyorlar, ölmekten korkmayan tek millet, birileri Türkleri durdursun artık.”

ÇİN: “Türkler bizi de yenmişlerdi, şimdi Ortadoğu’ya hükmediyorlar. Erdoğan çok cesur.”

ÇEÇENİSTAN: “Türkleri kimse yenemez esir alamaz şehit olmak için birbirleriyle yarışıyorlar, Amerikan işgalcilerini bir gecede yok ettiler.”

TÜRKMENİSTAN: “Türkiye dünyaya yönetiyor. Her ülkede söz sahibi oldular. Erdoğan dünya lideri oldu.”

AZERBAYCAN: “Türkiye’den başka lider ülke tanımıyoruz. Erdoğan ne isterse yapmaya hazırız.”

LÜBNAN: “Biz darbecilerden kaçtık Türkler ölüm pahasına üstlerine gitti. Bu milletin yenilmesi imkansız. Amerika işgalini yok ettiler.”

KATAR: “Erdoğan çok cesur önce İsrail sonra Amerikaya meydan okudu. Türkiyenin yanındayız. Ekonomik olarak ne isterseler yapmaya hazırız.”

RUSYA: “Erdoğan işgalcilerin planlarını bozdu. Türkiye ile işbirliği yapmak zorundayız. Türkler çok cesur tanka mermiye karşı ölüme koşuyorlar. Türk milleti kahramanca işgalcileri yok etti. Türkler vatanları için ölüme giderler.”

PAKİSTAN: “Erdoğan bizi yönetsin 5 yılda dünyaya hükmederiz. Türkler bir sözüyle ölüme koştular.”

TÜRKİYE: “Biz bitti demeden hiç bir şey bitmeyecektir. 

Topunuz gelin. O kadar zor zamanlardan buralara gelebildiysek şimdiden sonra neler yapabileceğimizi varın sizler hesap edin. Biz daha yeni başlıyoruz. Türk aklı uyandı ve bıraktığımız yerden başlayarak atalarımızdan daha güçlü hale gelecek, dünyaya huzur ve saadet getirerek dünya nefes aldıracağız.”

Mesleğinde bir ömür boyu büyük başarılara imza atan yaşlı ustaya başarının sırrını sordular.

Başarının sırrı iki kelime dedi ve ekledi:

“DOĞRU KARARLAR.”

Doğru kararları nasıl alabildiğini sorduklarında:

“TECRÜBE” DİYE CEVAP VERDİ.

Tecrübenin sırrı sorulduğunda: 

“YANLIŞ KARARLAR” DİYE EKLEDİ.

Şimdi buradan hareketle çektiğimiz onca sıkıntılardan dersler çıkararak, çok doğru kararlar alıyor yolumuza devam ediyoruz.

Bu doğru kararlarda geçmişteki yapmış olduğumuz hatalardan, çektiğimiz çilelerden tecrübe edinerek buralara gelebildik.

Artık şunu çok net olarak görebiliyoruz. Bu topraklarda bin yıllık devlet aklı, geçmişteki tecrübe ve birikimlerimiz devreye alınmaktadır.

DÜŞMANLARIMIZIN ASIL KORKUSU OSMANLININ DİRİLMESİ VE BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM ETMESİDİR.

Değerli gönüldaşlarım, hükümetin yaptığı nice güzel işlerin yanında belki yapamadığı, yapmak isteyip de başarılı olamadığı işlerde muhakkak olmuştur ve olacaktır.

Binlerce olumlu işleri takdir edip teşekkür etmeli, elimizden geldiğince devletimize katkı yapmak hepimizin aslı görevi olmalıdır.
O kadar yapılan iyi işlerin yanında ufak tefek hata ve kusurlardan dolayı da devletimize ders vermeyi, devletimizin yanında yer almamayı asla düşünmemeliyiz.

Bugün devletimizin nereden nereye geldiğini, yapılan bunca hizmetleri göremeyen insanlara bir şey anlatmanın zor olduğunu da biliyoruz ama yine de anlatmaya devam etmemiz gerektiğine inanıyorum.

Ülkemiz her alanda yükselmeye devam ediyor. Askeri olarak, siyası olarak, ekonomik olarak bütün sıkıntılara rağmen ülkemiz çok büyük mücadeleler vererek güçlü devlet olma yolunda hızlı bir şekilde yol almaktadır.

BU YÜKSELİŞE ENGEL OLMAYA ÇALIŞAN NİYETLERİN OLDUĞU DA APAÇIK ORTADADIR.

Gerçekten yukarıda isimlerini verdiğimiz birçok devletlerin bizim üzerimizdeki bakışlarından da anladığımız kadarıyla Türkiye eski Türkiye değil ilerledikçe ilerliyoruz. Ülkemiz ilerledikçe ileriye doğru yaptığı güzel hamleleri görünce suyu bulandırmaya çalışanlar da muhakkak olacaktır.

Buna rağmen Türkiye hak ettiği yere doğru, emin ve hızlı adımlarla yürümeye devam edecektir.

BUNU ENGELLEMEYE KİMSENİN AMA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR.

Hizmetler ve yollar yapıldıkça hastaneler, havalimanları, fabrikalar, köprüler, barajlar inşa edildikçe, silah ve savunma sanayimiz büyüdükçe, Türkiye’nin ilk yerli araba projesi ilerledikçe ve burada saymakla bitiremeyeceğimiz daha nice somut yatırımlar yapıldıkça, hep birlikte bu güzel gelişmeleri yaşarken bizi engel olmaya çalışan paçamızdan tutup aşağı çekmek isteyenlerin, bizim düşmanlarımızın ve küresel güç odaklarının olması çok normal karşılanabilir.

Ancak bunu içerden yapanların olması bizleri derinden üzüyor ve bizleri müthiş bir endişeye sevk ediyor.

Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyetinin kendilerini durdurmasını ve Türkiye üzerindeki oyunlarını boşa çıkarmasını hazmedemiyorlar.

Tayyip Erdoğan ABD ve PKK’lıların Türkiye’yi bölmesine izin vermediği için, Ülkemizi ve Tayyip Erdoğanı bunlar istedikleri çizgiye çekemedikleri için ülkemiz ve kendisi her zaman hedef tahtasında olacaktır.

Bunu vatansever, milliyetçi, muhafazakar kardeşlerim nasıl göremiyor hayret ediyorum.

BIKMADAN DARILMADAN ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Geleceğin süper devleti olma yolundaki kararlılık çok hızlı bir şekilde devam ediyor.

NE OLURSA OLSUN SONUÇTA KAZANAN BİZ OLACAĞIZ.

ALLAHIN İZNİYLE.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olun.

26.12.2020
Ali Osman Abanoz.