Türk siyasetinin 87. partisi olan "İyi Parti", Meral Akşener’ın Genel Başkanlığında resmen kuruldu…

Bu ülkenin insanı; zamanı geldiğin de iktidarı değiştirmesini biliyor. Türk insanının önemli meziyetlerinden birisi de budur bana göre…

Bugün “İyi Parti”, iktidarın karşısında çok iyi bir alternatiftir. Bu ülkenin iyi yetişmiş “vatansever” kadroları bir araya gelmiş ve iktidar alternatifi olmuştur…

Tabii her şeyden önemlisi; uzun vadede iktidarı değiştirmeden önce kendisini değiştirebilmesini de başarabilmelidir insanımız!

Siyasilerin yâda başka bir gücün şu veya bu nedenle kendisine dikta ettiği düşüncelerini “kabul etmekten” başka çaresi olmadığını düşünen insan sayımız maalesef azınsanmayacak kadar çoktur bu ülkede...

Bizi mesuliyet duygusundan mahrum bırakan; hırsımızı, menfaatlerimizi artık sorgulama zamanı gelmiştir!

Bu ülkede bugüne kadar onlarca parti kuruldu.

Ama hiçbir parti “İyi Parti” gibi daha kurulmadan bile her türlü hakarete, aşağılanmaya muhatap olmadı!

Aklı başında mukayeseler yapamayan kişilerin, daha kurulmadan bir partiyi “aforoz” etmesi çok az görülen bir durumdur!

Bunun sebebini elbette biliyoruz!

İktidar gücünü elinde bulunduranlar kendilerine ciddi bir rakip gördükleri “İyi Parti” yi, “fikir namusuna” riayet etmeden en aşağılık sözlerle eleştirme seviyesizliğinde bulunuyorlar!

Ben size akıl ve yol gösterecek makamda değilim!

Ama bu sıradanlığa ve pespayeliğe kim nasıl dur diyecek!

Kahve ve ev sohbetlerinde de dahi insanların birbirlerine bire bir söyleyemeyecekleri en ağır hakaret içeren sözleri sosyal medya marifetiyle “klavye kahramanlığı” yaparak yazıp çizmek en hafif tabiriyle “edepsizlik” değilse nedir, sorarım size!

“İyi Parti” yi; ipe sapa gelmez ölçüde, nezaketten uzak, partiyi kuranları ve ona gönül verenleri yaralayıcı ve zan altında bırakıcı eleştiriler yapmak ancak kendi kişiliğinizin seviyesini ortaya koyar!

Yada kendi kendinizi tatmin etmeniz; “oh bunu da çaktım!” diyerek sarf ettiğiniz bir temelden yoksun iftiralarınız, sizin savunduğunuz siyasi partiye ne katkı sağlayacak!

Dünya ölçeğinde de ülkemiz de de bir akıl tutulmasıyla karşı karşıya olduğumuz bir gerçek!
Ülkemiz özelinde bu kısır döngüyü tersine çevirecek bir siyasi partinin kurulmasına ve alternatif olmasına bu ülkenin insanının ancak sevinmesi gerekir…

Yazımın burasında, sosyal medya aracılığıyla “İyi Partiye” hakaret edenlere karşılık bir duruş sergileyerek, peşin kabul ve ret etmenin de sakıncalarını içinde barındıran bir cümleyle yalnız olmadığım hissini veren “Dervişoğlu Ahmet Özen Hocamızın” şu cümlesini de sizinle paylaşmak isterim…

Değerli Hocam şöyle diyor; “İyi Parti kuruldu, iyi de oldu. Memleketimiz için hayırlı olsun. Şunu belirteyim ki; ülkemin yetiştirdiği değerler, A partisi olduğu zaman değerli, B partisi olursa işe yaramaz diye bir kural olmadığını inşallah millete gösterirler. Başarılar dilerim.”

İşte bu millettin insanından böyle haysiyetli duruşlar bekliyoruz. Yoksa ipe sapa gelmez “çamur at izi kalsın” mantığıyla eleştiri yapmanın kimseye faydasının olmadığını söylemeliyim…

Farkındaysanız, yazımı siyasi tercihlerimize kurban etmeden yazmaya çalışıyorum!

“İyi Partinin” kurucu kadrolarına yöneltilen “iddiadan öteye geçmeyen” söylemleri dillendirme yerine bir duruşu izah etme gayretindeyim. Belki söylemek istediklerim sizlerin vicdanlarına daha rahat nüfuz eder diye de düşünmekteyim!

Bu ülkede yaşayan; ıstırabı, derdi olan kim varsa, “sahte kahramanların” zerk ettiği şahsiyetsiz ve taklitten öteye geçmeyen tüm düşünceleri elinin tersiyle itecek ve bu ülke insanını “yalanlarına mahkum” edenlere “İyi Parti” ile birlikte hareket ederek gerekli dersi verecek diye umut edenlerdenim!

Son olarak şu şerhi de düşmek isterim.

Ülkemizin geldiği bu noktada yeni kurulan “İyi Parti”, siyasette çözüm üretmek zorundadır bu saatten sonra. İktidar partisinin düştüğü sıradanlık ağına düşmeden yoluna devam etmelidir. Yok eğer “İyi Parti” de sıradanlık ağına düşerse, ben yeni partinin de en ağır eleştireni olacağımı şimdiden söylemek isterim!

Görüşmek üzere; Allah’a emanet olun…