Yazıma bir temel fıkrasıyla başlamak istiyorum. Temel Dursun’la ortak patates tarlası ekmişler, ürün paylaşımına Temel Dursun’a derki altımı senin üstümü senin? Dursun uyanık bitkinin altı olur mu tabi ki üstü benim der. Tabi patatesler toprağın içinde oldukları için Dursun sadece patates yapraklarıyla kalır.  Diğer yıl mısır ekerler ve yine Temel aynı soruyu Dursun’a sorar altımı senin üstümü senin? Dursun önceki yediği kazığı hatırlar altı benim der, mısırın altı olur mu, tabi ki olmaz.  Dursun bu ortakçılıktan da zarar eder.

Türk Futbolu maalesef bu duruma gelmiş haldedir. Alt tabaka olan taban takımlar, amatörler hamallık ederken üstteki (Temel) adeta ceplerini dolduruyorlar. Acı ama gerçek şu ki; futbol öyle bir şey ki, Bu ülkede Fatih Terim bu konumda tutulduğu müddetçe ve TFF başkanı ve ekibi sil baştan yenilenmediği müddetçe  sporseverler milli takımın başarısızlığını ister hale getirilmişlerdir. Kulüp takımlarında takım başarısız olunca hoca bırakır gider, Fatih Terim neyi bekliyor, yıllık dört milyon Euro para aldığı gerçekse bunun vebalı kimde? Gariban ücretlinin aylığından vergi ödeyemediği faturası olunca ceza alınırken bu paralar neden veriliyor?

Bazı yandaşlar yazımızdan rahatsız olabilir ama ben bu düzenden bu adaletsizlikten rahatsızlık duyuyorum. Türk futbolu dibe vurmuş durumda, seksen milyon Türk milletinin Milli takımıyla sadece bir kişi dalga geçmemeli, Fatih Terim hoca sanırım evinde oturarak milli kadroyu oluşturmuyor. Hangi Anadolu takımlarının maçlarına gidiyor? Antrenörlerimizin gelişimini engelleyici düzenlemeler yapmadı mı? Tüfad da Fatih Terim’in bu yaptırımlarına çanak tutup burada sınıfta kalmıştır, Amatör takımların bu yıl devlet desteklerinin de maalesef kesildiği oysa yukardakilerin bey gibi hayatlarına devam ettiği görülmektedir.

Sonuç olarak Türk futbolu çökermekte Türk gençliği futboldan soğutulmakta ve de Türk antrenörlerinin önlerinin kesildiğini görmekteyiz. Taban amatör kulüpleri perişan vaziyette. Bu saltanata birileri dur demezse kendin çal kendin oyna misali futbol diye bir şey kalmaz. Garibanın yetimin hakkını yiyen ve yedirenlerin iki yakası bir araya gelmez. Allah sonumuzu hayırlı eder inşallah.