Nefes kesen coğrafyası, yeşilin bin bir tonu, engin denizi, türküleri, yemekleri ve kültürüyle Karadeniz, en sevilen gezi rotaları arasında yer alıyor. Karadeniz’e gidenlerin en sevdiği rotaların başında ise şüphesiz ki Karadeniz yayla turları yer alıyor. Unutulmaz tatil anılarınıza yenilerini ekleyecek Karadeniz yayla turları için en ideal zaman, ilkbahar sonu ve yaz aylarıdır. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Karadeniz'in huzurlu yaylalarında keyif yapabilir ve hayalinizdeki bir tatil programını gerçekleştirebilirsiniz. Karadeniz yayla turları, doğa ile iç içe, benzersiz bir deneyim yaşamanıza olanak sağlar ve bu turlar ile Karadeniz'in unutulmaz güzellikteki doğasını en büyüleyici noktalardan görebilirsiniz. 

Ramazan Bayramı Boyunca Günübirlik Turlar

Ramazan Bayramı tatilini yepyeni yerler görmek için değerlendirmek isteyenlerdenseniz, her gün düzenlenen günübirlik turlar ile Karadeniz'in eşsiz güzellikleri keşfedebilirsiniz. Tur kapsamında Karadeniz'in meşhur köylerini, ilçelerini, vadilerini ve yaylarını ziyaret edebilirsiniz. Ramazan Bayramı’nda her gün gerçekleşen günübirlik Ayder Elevit Yayları Turu, doğal ve tarihi keşif rotalarıyla sizi büyüler. Günübirlik Karadeniz yayla turu tercih edenler için bir diğer alternatif ise Ovit Yedigöller Yayla turudur. Hüser Yaylası Turu Ramazan Bayramı'nda her gün gerçekleşen bir diğer günübirlik turlar arasında bulunur. Pokut Sal Yaylası Turu ile benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. En güzel gün batımı fotoğrafını Pokut Yaylası’ndan çekebilir, unutulmaz bayram anılarınızı ölümsüzleştirmenin mutluğunu doyasıya yaşayabilirsiniz. Elevit Yaylası Çat Köyü Zilkale Turu ile doğanın eşsiz yeşil renklerini içinde barındıran ıhlamur, kestane ve gürgen ağaçlarının altında keyif yapabilir; Zilkale’den Fırtına Vadisine bakıp büyülenebilir, nefis hamsiköy sütlacı’nı tadabilirsiniz. Elevit Yaylasını görmek isteyenler için bir diğer tur seçeneği, Elevit Amlakit Yaylası Turu da pak çok kişinin favore rotalarındandır. Gito Badara Elevit Yaylası Turu ile Rize'nin meşhur Gito, Badara ve Elevit yaylalarını görüp, doğanın mükemmelliğine bir kez daha hayran kalabilirsiniz. Gruplara özel gerçekleşen, günübirlik olarak tercih edilen ve son derece popüler olan Pokut Hüser Yaylası Turu ile benzersiz bir gün geçireceğinizi garanti edebiliriz. Arkadaşlarınız ile birlikte grup olarak faydalanabileceğiniz Pokut Hüser Yaylası turunda pek çok turistlik bölgede fotoğraf çekebilir, tatil anılarınıza yepyeni deneyimler katabilirsiniz. Günübirlik ve her gün gerçekleşen Handüzü Yaylası ve Çağrankaya Yaylası Turu ile Karadeniz'in keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Ramazan Bayram tatili için günübirlik tur arayışı içindeyseniz Karadeniz yayla turlarına hemen göz atmanızı öneriyoruz.


 
Konaklamalı Yayla Turları ile Karadeniz'in Keyfine Varın 

Ezgi Turizm her tatilcinin beklentisine uygun tur seçenekleri sunar. Günübirlik, konaklamalı, gruplara özel olarak sunulan turlar ile Karadeniz'in keyfini çıkarabilirsiniz. Konaklamalı yayla turları arasında 4 gün 3 gece Exclusive Karadeniz Turu, 2 gece 3 gün Ekonomik Karadeniz Yayla Turu, 5 gün 4 gece Butik Yayla Turu (Artvin-Rize), 2 günlük Maçahel Şavşat Turu gibi her bütçeye ve beklentiye uygun turlar bulunur. Ayrıca kamp yapmayı sevenler için 3 gece 4 günlük Karadeniz Kamp Turu da mevcuttur.  Karadeniz'in muhteşem havasında doğa ile iç içe, sevdiklerinizle ya da tek başınıza yapabileceğiniz konaklamalı tur seçenekleriyle en güzel tatil anılarınıza yenilerini ekleyebilirsiniz.  

Turlarda Neler Yapıyoruz, Neleri Görüyoruz?

Ezgi Turizmin deneyimli rehberleri ile Karadeniz'in en güzel rotalarını keşfetmeye ne dersiniz? Bölgenin tarihi yapılarını, ünlü köprülerini, meşhur köylerini ve yaylalarını farklı tur programlarıyla görebilirsiniz. Hem konaklamalı hem de günübirlik gerçekleşen turlarda fotoğraf çekim molaları, etkinlikler, açık hava yürüyüşleri ve zipline aktiviteleri bulunur. Ayrıca eşsiz Karadeniz mutfağının muhteşem lezzetleri de tur kapsamında size sunulur. 

Tercih edilen tura göre ziyaret edilecek noktalar değişiklik gösterir. Fırtına Deresi’nden Şenyuva Köyü’ne, Ayder ve Elevit Yaylası’ndan şimşir ormanlarına kadar doğanın en güzel hallerine tanık olabilirsiniz. Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin ise en uzun tüneli olma unvanına sahip olan Ovit Tüneli, tercih edilen tur programı içinde ziyaret edilir. Sis Deresi olarak bilinen Hüser Yaylası’nın yanı sıra Avusor Yaylası, Fırtına Vadisi ve Gelintülü Şelalesi gibi mavi ve yeşilin büyüleyici pek çok hâlini ziyaret edebilirsiniz. Yayla turu ile Kaçkar Dağları, Çat Vadisi, Mor Yayla ve daha nice doğal güzellikleri görecek; fotoğraf molaları ile gezip gördüğümüz yerleri ölümsüzleştirebileceksiniz. Ayrıca Elevit Yaylası başta olmak üzere Şimşir Ormanları, Amlakit Yaylası ve Hazindağ Yaylası gibi daha pek çok kartpostallık lokasyon, Karadeniz yayla turu sayesinde keşfedilen yerler listenize eklenecek. Karadeniz'in hem doğal hem de tarihi güzelliklerinin yer aldığı Çamlıhemşin, bilinen diğer adıyla Çinçiva (Şenyuva) Köyü, Tarihi Taş Kemer Köprüsü gibi turistlik bölgelerde huzurlu saatler geçirecek, bu turlara en yakın zamanda yeniden katılmak isteyeceksiniz.

Yayla Turu Rezervasyonunuzu Şimdiden Yapın

Bahar ve yaz mevsimleri için son derece ideal olan yayla turlarına rezervasyonunuzu erken yaptırmayı unutmayın! Günübirlik ya da konaklamalı olarak tercih edeceğiniz turları size en uygun tarihte gerçekleştirmek için rezervasyon yaptırmanız büyük önem taşır. Her gün gerçekleşen, hafta sonu çıkışlı, konaklamalı, günübirlik ve gruplara özel olarak sunulan tur seçenekleri ile hayalinizdeki yayla turu tatilini Ezgi Turizm deneyimi ile gerçekleştirebilirsiniz. 


 

Editör: HABER MERKEZİ