Tokat’ta düzenlenen 16. Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı’nda Çayelili Girişimci Kaan Alp Can, ‘En Genç Sürdürülebilir Turizm Ödülü’ ve ‘Ekolojik Turizm Girişimcisi’ ödüllerini aldı.

Konu ile alakalı olarak Çay Apart İşletme Müdürü ve Trippters.com temsilcisi Kaan Alp Can, “Kazandığımız bu ödül dünya genelindeki turizm derneklerinin katılımlarıyla verilen bir ödül. Bu ödülü almamızdaki en büyük etken trippters.com adresimizin girişim modelidir. Seyahat acenteleri için çevrimiçi bir pazar yeriyiz ve acenteler bizim sistemimiz üzerinden kendi turlarını ekleyip satışa sunabiliyor. Böylelikle turizm firmaları daha sistematik şekilde işlemlerini gerçekleştiriyor. Kısacası biz bu ödülle beraber Çayeli, Rize ve Doğu Karadeniz’deki turizme farklı bir değer kattık. Bu noktadan sonra amacımız bölgemize daha çok Avrupalı turist getirebilmek olacaktır.”

Can “Karadeniz de yapılan ekoturizm çalışmaları daha çok Ortadoğu tarafı için çalışan bir algı var biz bu algıyı kırıp daha çok Avrupa ve Amerika tarafına taşımak istiyoruz. Hatta son günlerde Amerikalı 10 kadar misafirlerimiz oldu. Bu nedenlerle bizde artık çalışmalarımızı reklamlarımızı Avrupa ve Amerika pazarına yönelik gerçekleştiriyoruz. Çayeli’nde kurulduk ancak şu an 8 ilde çalışıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.


 

Editör: HABER MERKEZİ