Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), tekstil ve ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren 11 üyesiyle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sektörel ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirdi. TTSO firmaları, Azerbaycanlı sektör temsilcileriyle 80 ikili iş görüşmesi yaparak yeni ticari iş birlikleri ve ihracat fırsatlarını değerlendirdi.

Bakü’deki etkinlikte, iki ülke firmaları arasında karşılıklı ticaretin artırılması ve yeni pazarlara erişim hedeflendi. Görüşmelere, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Murat Yaman da katılarak Türk ve Azerbaycanlı iş insanlarıyla bir araya geldi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, organizasyonun oldukça verimli geçtiğini ve firmaların yeni iş anlaşmaları için önemli adımlar attığını belirtti. Çelebi, “Yakında başlayacak olan ve Bakanlığımız tarafından onaylanan Trabzon Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi Projesi’nde Azerbaycan, öncelikli pazarlarımızdan biri olacak” dedi.

Bu ticaret heyetinin, Türkiye-Azerbaycan ticari ilişkilerini daha da güçlendirmesi ve firmalara yeni ihracat imkanları sunması öngörülüyor.

494535243 1291542385781519 3540935226140900213 N

Kaynak: Haber Merkezi