Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Et ve Süt Kurumu (ESK) Başmüfettişi Muhlis Atay, Başmüfettiş Ramazan Palut ve Kombina Müdürü Serkan Kumaş, İl Müdürü İsa Kaplan'ı makamında ziyaret etti. Bu buluşma, tarım ve gıda güvenliği konularında işbirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.
Ziyaretin Amaçları
Gerçekleştirilen ziyarette, taraflar arasında özellikle hayvancılık ve süt üretimi konusunda yaşanan güncel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. ESK yetkilileri, bölgede uygulanması planlanan yeni projeler hakkında İsa Kaplan’a bilgi verdiler. Ayrıca çiftçilere yönelik desteklerin artırılması ve süt üretiminde verimliliğin artırılması adına yapılacak çalışmalar üzerinde de duruldu. Bu tür görüşmelerin sektördeki gelişmeleri daha yakından takip etmek ve en iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlamak açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.
Tarım ve Hayvancılıkta İşbirliği
İşbirliğinin artırılması gerektiğine değinen İl Müdürü İsa Kaplan, “Tarım ve hayvancılık alanındaki mevcut işbirliği, hem ürün kalitesinin artırılmasına hem de ekonomik gelişmelere katkı sağlıyor. Bu tür ziyaretlerle bilgi alışverişinde bulunmak, sektör için yeni fırsatlar yaratabilir” ifadelerini kullandı. ESK'nin hayvancılığa yönelik destek ve teşviklerinin de ele alındığı bu görüşmede, gelecek dönem için ortak hedeflerin belirlenmesi açısından oldukça verimli geçtiği vurgulandı.
Gelecek Projeleri Hakkında Bilgilendirme
Toplantıda, ESK'nın bölgedeki gelecek projeleri hakkında detaylı bilgi verildi. Özellikle yeni teknolojilerin kullanımı, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve hayvancılıkta kalite standartlarının yükseltilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli adımların hızlı bir şekilde atılması gerektiği konusu da gündeme geldi. Aynı zamanda, et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması konularında yerel çiftçilerin desteklenmesi amacıyla çeşitli planlamalar yapılması gerektiği ifade edildi.




