Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, sahipsiz hayvanların güvenli ve sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürebileceği modern bir doğal yaşam alanı oluşturulacak. Daha önce Yomra ilçesinin İkisu Mahallesi’nde planlanan proje, yapılan teknik değerlendirmeler sonucunda Maçka ve Akçaabat sınırlarında bulunan 57 bin 337 metrekarelik araziye taşındı.

  • Vali Şahin ve Başkan Genç Çalışmaları Yerinde İnceledi

Trabzon Valisi Tahir Şahin ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, alanda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Trabzon İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği (TİSKOB) koordinasyonunda yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Başkan Ahmet Metin Genç, sahipsiz hayvanlar konusunda hem vatandaşların güvenliğini hem de hayvanların yaşam haklarını gözeten kalıcı bir çözüm üzerinde çalıştıklarını belirterek, doğal yaşam alanının 2 ila 3 ay içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

  • Kapasite 5 Bin Hayvana Ulaşacak

Yeni yaşam alanıyla birlikte Trabzon’daki sahipsiz hayvanlar için önemli bir kapasite artışı sağlanacağını vurgulayan Başkan Genç, mevcut 700-750 kapasiteli barınağa ek olarak kurulacak tesis sayesinde toplam kapasitenin yaklaşık 5 bine ulaşacağını ifade etti.
Genç, yavru, hasta ve bakıma ihtiyaç duyan hayvanların modern ve güvenli koşullarda barınabileceği bir yaşam alanı oluşturduklarını belirterek, projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

“Sorunu Büyük Ölçüde Gündemden Çıkaracağız”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise ilk etapta Yomra’da planlanan projenin teknik incelemeler sonucunda Maçka ve Akçaabat sınırlarında bulunan alana taşındığını hatırlattı.

Yeni alanın elektrik ve su altyapısına yakınlığı, doğal yaşam koşullarına uygunluğu ve sağlık hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesine elverişli yapısıyla öne çıktığını belirten Şahin, çalışmaların başladığını ve 2-3 ay içerisinde projenin tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.
Şahin, “Mevcut barınağımızla birlikte yaklaşık 5 bin sahipsiz hayvanın barınabileceği bir kapasiteye ulaşacağız. Bu projeyle birlikte sahipsiz hayvanlar konusunda Trabzon’un önemli bir sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz” dedi

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BİRİMİ

ÇAYKUR’dan üreticilere duyuru: Yaş çay alımlarına 1 sün ara
ÇAYKUR’dan üreticilere duyuru: Yaş çay alımlarına 1 sün ara
İçeriği Görüntüle


Kaynak: HABER MERKEZİ