ÇEDAŞ, Tokat genelinde bakım ve şebeke çalışmaları nedeniyle 8-10 Temmuz 2025 tarihleri arasında çok sayıda ilçe ve mahallede planlı elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu. Vatandaşlardan önlem almaları istendi.

Tokat – Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), 8 Temmuz’dan itibaren üç gün boyunca Tokat’ın Merkez, Niksar, Erbaa, Turhal, Zile, Reşadiye, Almus, Artova, Başçiftlik, Pazar ve Sulusaray ilçelerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacağını bildirdi. Kesintiler, genellikle 1 ila 7 saat arasında değişen sürelerde olacak.

Kesintinin Nedenleri:
Bakım çalışmaları

Şebeke yenileme ve yatırım projeleri

 

Sıfır ve ikinci el araçta fiyat karmaşasına 'yazılımlı' dokunuş
Sıfır ve ikinci el araçta fiyat karmaşasına 'yazılımlı' dokunuş
İçeriği Görüntüle

En Fazla Etkilenecek Bölgeler:

Niksar: 8-9 Temmuz’da sabah 05:30’dan itibaren çok sayıda mahalle ve köyde uzun süreli kesintiler yaşanacak. 10 Temmuz’da ise Bağlar Mahallesi ve Şahinli Köyü kesinti kapsamında.

Erbaa: 8-10 Temmuz boyunca Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yavuz Sultan Selim ve Karayaka gibi mahallelerde ve kasabalarda elektrik kesintileri olacak.

Turhal: Özellikle Cumhuriyet, Güneş, Emek, Celal ve Boyacılar mahallelerinde ardışık günlerde elektrik kesintisi uygulanacak.

Merkez: Çamlıbel Kasabası, Karşıyaka ve Alipaşa mahalleleri dahil olmak üzere birçok bölge kesinti programında yer alıyor.

Zile: 10 Temmuz'da Karacaören, Karşıpınar ve İğdir köylerinde elektrikler yatırım çalışmaları sebebiyle kesilecek.

Diğer İlçelerde Kesinti Detayları:

Almus: Ötükent, Siteler ve Erek mahallelerinde üç gün boyunca kesintiler yaşanacak.

Artova: Kunduz ağıl ve Ulusulu köylerinde uzun süreli bakım çalışmaları planlandı.

Başçiftlik: Hatipli Kasabası ve Karacaören Yaylası çevresindeki bölgeler kesintiden etkilenecek.

Pazar: Üzümören Kasabası’nın farklı mahallelerinde kesintiler var.

Sulusaray: 10 Temmuz’da Arpacıkaraçay ve Buğdaylı köylerinde çalışma yapılacak.

Reşadiye: Bozcali Kasabası, Güzeldere ve Toklar Köyleri ile Osmaniye ve Kayalık mahallelerinde kesintiler uygulanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ