Türk işadamları gösterdikleri başarılı performans ile yurtdışındaki rakiplerine fark atıyor. Türkiye'nin önde gelen iletişim ve teknoloji şirketlerinden Turkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, telekomünikasyon sektörünün en prestijli organizasyonlarından Dünya İletişim Ödülleri 2009'da (WCA/World Communication Awards 2009) 'Yılın CEO'su' ödülünü aldı. Ciliv'in bu yıl WCA kapsamında ilk kez verilen ödüle Türkiye'deki iletişim ve teknoloji sektörünün gelişmesine yaptığı katkı, Turkcell grup çalışanlarını sürekli yenilikçiliğe yönlendirmesi ve başarılı çalışmaları dolayısıyla layık görüldüğü belirtildi. 11 telekomünikasyon yöneticisi arasından sektör çalışanlarının oyları sonucu ödülü alan Ciliv, '3 yıl önce Turkcell'de göreve başlarken, Turkcell'i dünya şirketleri arasına sokmayı hedeflemiştik. Ödülü bu anlamıyla sadece CEO'ya değil, o şirkete, ekibe ve iş ortaklarına verilmiş olarak değerlendiriyorum. Anadolu'da ziyaret ettiğimiz bayiler, hemen her haftasonu bir araya geldiğimiz iş ortakları ile Turkcell ekosisteminin her üyesinin ve 36 milyon müşterimizin payı var' diye konuştu.

'BURSLA OKUDUM'
Ödülün uluslararası alanda iş yapan Türk profesyonelleri için de iyi bir örnek olacağını düşündüğünü kaydeden Ciliv, 'Şu anda üniversite, hatta lise sıralarındaki öğrencilerin de önünde ulaşabileceği hedef oldu diye düşünüyorum. Çünkü ben o sıralardan geldim. Devlet bursuyla okumuş, yatılı okumuş, sonra da çok çalışmış bir Türk vatandaşı olarak dünyada kendi konumuzda birinci olmaktan çok mutluluk, gurur duyuyorum. Darısı birçok Türk gencinin başına diyorum' dedi.

BAŞBAKAN'DAN TEBRİK
Dünya İletişim Ödülleri'nin dünya telekomünikasyon alanının Oscarları olduğunu söyleyen Ciliv, Turkcell'in ayrıca bu ödül töreninde yılın CEO'su dahil 5 ayrı kategoride finale kaldığını vurguladı. Takım olarak hiçbir konuda ikinciliği kabul etmediklerini belirten Ciliv, ödülü aldıktan birkaç dakika sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak tebrik ettiğini ifade etti. Ciliv, 'Bu da benim hayatımdaki en mutlu anlardan bir tanesiydi, çok duygulandırdı beni' dedi. Turkcell'in bu başarıyı yakalamasının, Türkiye'nin dünyanın en iyi ekonomileri arasına girmesiyle mümkün olduğunu ifade eden Ciliv, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür etti. Ciliv, Londra'da düzenlenen törende ödülünü BBC'nin ünlü muhabir ve spikeri Geremy Vine'ın elinden aldı.
Editör: HABER MERKEZİ