AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, kurulacak çağrı merkezinde ilk etapta 750 kişinin işe başlayacağını söyledi.

Ayar, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Rize'de Türk Telekom bünyesinde kurulacak çağrı merkezi projesinin bugün itibariyle başladığını belirtti.

Kurulacak çağrı merkezinde ilk etapta 750 kişinin işe başlayacağını ifade eden Ayar, 'Bu sayı ileride bin 200 kişiye çıkacak. Çağrı merkezinin birkaç hafta içinde hizmete girmesi planlanıyor' dedi.

Personel alımı için müracaatların 15-20 gün içinde başlayacağını bildiren Ayar, 'Seçimden sonra inşaat bölümü bittiğinde tüm personel işe başlayabilecek. Alınacak personelde en az lise mezunu olması, diksiyonunun düzgün olması şartları aranacak. Belirli bir süre eğitimden geçtikten sonra da işe başlayacaklar' diye konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili adayı Hasan Karal ise, Türkiye'de sayıları birkaç tane olan Türk Telekom Çağrı Merkezlerinin en önemlisini Rize'ye kazandırdıklarını kaydederek, '81 il arasında Rize bu anlamda en şanslı il konumuna geldi. Sayın Başbakanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren sayın Başbakanımız bize bu konuda çok destek verdi. Aslında Türk Telekom'un burada çağrı merkezini kurma niyeti yoktu. Ancak ısrarlı takiplerimiz sonucunda ilimizde böyle bir hizmet yerini açtı' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ