Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve Rize Belediyesi işbirliğiyle bilim şenliği düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen şenliğe, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, belediye başkan yardımcıları, rektör yardımcıları, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı. Bilim şenliği, cumartesi günü sona erecek.

rizede-bilim-senligi-duzenlendi-(1).jpg

Belediye Başkanı Kasap ve Rektör Karaman, açılışın ardından üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan bilimsel çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Kasap, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere destek verdiklerini söyledi.

Bilginin laboratuvar ortamından toplumun her noktasına yayılması gerektiğini ifade eden Kasap, 'Bu proje hocalarımızın da katkılarıyla Rize'ye fayda sağlayacaktır. Bu tür çalışmaları bundan sonra da belediye olarak desteklemeye devam edeceğiz. Şehrimizin insanlarının burayı gelip ziyaret etmesini arzu ediyoruz.' dedi. 

resat-kasap-041.jpg

Rektör Prof. Dr. Karaman ise üniversite olarak Ar-Ge ve proje konusuna önem verdiklerini belirterek, 'Bu proje de bunlardan birisi. Buradaki amacımız gençlerin ve öğrencilerin bilimle tanışmaları ve bilimi sevmesini sağlamak. Aynı zamanda öğrencilerinde bilgiye ve bilime önem vermelerini sağlamak.' diye konuştu. 

huseyin-karaman-016.jpg

rizede-bilim-senligi-duzenlendi-(1)-001.jpg

rizede-bilim-senligi-duzenlendi-(2)-001.jpgrizede-bilim-senligi-duzenlendi-(3).jpgrizede-bilim-senligi-duzenlendi-(4).jpg

rizede-bilim-senligi-duzenlendi-(5).jpgrizede-bilim-senligi-duzenlendi-(6).jpgrizede-bilim-senligi-duzenlendi-(7).jpg

 
Editör: HABER MERKEZİ