Başbakan Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bilgisayarı Olmayan Kalmasın Projesi' kapsamında düzenlenen bilgisayar dağıtım etkinliğine video konferans ile katıldı.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndan törenin yapıldığı salona bağlanan Erdoğan, öğrencilere seslendi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında törene katılan öğrencileri, öğretmenleri ve katılımcıları sevgi ve saygıyla selamladı.

Ankara'dan öğrencileri gözlerinden öptüğünü ifade eden Erdoğan, 'Kocaeli Büyükşehir belediyemiz, 29 Mart seçimleri öncesinde Kocaeli'ndeki ilköğretim okulu öğrencilerimizin 5 yıl içerisinde bilgisayar sahibi olacağı taahhüdünde bulunmuştu. Bugün bu taahhüdün gerçekleşiyor olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade etmek istiyorum' dedi.

'Beş yılda 130 bin dizüstü bilgisayar dağıtılacak olması, nereden bakarsanız bakın büyük bir olaydır, büyük bir hizmettir' diyen Erdoğan, 'Umut verici, heyecan verici bir adımdır. Hepinizin bildiği gibi hükümet olarak yedi yıl boyunca eğitimi en önemli hizmet alanı olarak gördük ve eğitim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 63 yeni üniversite kurduklarını ve artık Türkiye'de üniversitesi olmayan ilin kalmadığına dikkati çekerek, 'Şunu büyük bir memnuniyetle söylemek istiyorum. Bugün artık ülkemin hangi şehrine gidersem gideyim çocuklar benden dizüstü bilgisayar istiyorlar. Dikkat ediniz, artık para istemiyorlar, oyuncak istemiyorlar, dizüstü bilgisayar istiyorlar. Kocaeli Büyükşehir belediyemizin tüm yerel yönetimlere de örnek olacak şekilde eğitim seferberliğine destek olması bu yönden de takdire şayandır' ifadesini kullandı.

'Bana email atın'

Erdoğan çocuklara, 'Oyun elbette hakkınız, ancak bilgisayarı bir oyun makinesi olarak görmeyeceğinize, bilgi ve becerilerinizi geliştirecek, eğitiminize destek olacak bir araç olarak onları en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Bilgisayar yerinde kullanılmadığında maalesef çocuklar için faydadan çok zarar getirebiliyor. Öğretmenlerinizin de yönlendirmesiyle bilgisayarlarınızı faydalı bir bilgi kutusuna dönüştüreceğinizden eminim' uyarısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, 'Şunu da unutmayın. Bilgisayar sizi sokaktan, sokak oyunlarından, arkadaşlarınızla diyalogdan alıkoymasın. Bilgisayar dikkat edin sizi evlerinize hapsetmesin, bilgisayar sizi ailenizden, okulunuzdan, arkadaşlarınızdan ve eğitimden uzak tutmasın. Bilinçli bir şekilde kullandığınızda bilgisayar hayatınızı kolaylaştıracak, öğrenmenizi destekleyecek başarınıza katkı sağlayacaktır' diye konuştu.
 
Erdoğan, geleceğin büyük Türkiye'sine eğitimli, birikimli ve donanımlı girmek için gençlerin de çok gayret sarf etmeleri gerektiğini vurguladı.

'Sevgili öğrenciler, sizlerden bir de isteğim var' diyen Erdoğan, 'Bilgisayarlarınızdan internete bağlandığınızda bana elektronik posta göndermenizi ve duygularınızı benimle paylaşmanızı sizden rica ediyorum' dedi ve 'bimerbasbakanlik.gov.tr'. olan elektronik posta adresini çocuklara verdi.
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ