Çayeli İlçesinin güzide okullarından Çayeli İMKB Fen Lisesi geleneksel hale gelen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının ikincisini coşkuyla düzenledi.

Okul korosunun küçük konseri ve okul marşıyla başlayan etkinliğe Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, diğer protokol üyeleri ve ilçemiz okullarından ziyaretçilerin iştirak ettiği etkinlik Okul Müdürü Adem Kesimal’in konuşmasıyla devam etti.

Okul Müdürü yaptığı konuşmasında “Bilgi ve bilimin, teknolojinin, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin, ülkelere ve dünyaya istikamet çizdiği bir çağda yaşıyoruz. Bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumlar, başta ekonomi olmak üzere her alanda çok önemli avantajlara sahip oluyorlar. Bilgi ve teknolojiyi üretmek yerine taklit etmeyi, ithal etmeyi tercih eden toplumlar rekabette asla ve asla üstünlük sağlayamaz.” dedi. 

Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Fuarda 148 öğrencinin görev aldığı 12 Fizik, 9 Kimya, 8 Biyoloji, 14 Matematik, 2 Coğrafya, 2 Tarih, 5 Edebiyat, 9 İngilizce olmak üzere toplamda 61 proje sergilenmiştir. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ