BTK Başkanı Acarer abonenin SMS ya da e-posta ile kayıt yaptırabileceğini söyledi...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, temmuz ayının sonunda hayatımıza girecek olan 3G teknolojisiyle ilgili önemli ve güncel açıklamalar yaptı. Acarer’in açıklamaları özetle şöyle: n En önemli aşama bu hizmete kayıt yaptırmak. Islak imza zorunluluğu ilk etapta yok. Vatandaş SMS dahil en kolay yollarla kayıt yaptırabilecek. n Abonenin istediği zaman bu hizmetten çıkma özgürlüğü de olacak.

FİYAT 2G İLE AYNI

Kullanıcılar 2G ile aradaki farkı keşfettikçe ve mobil hızlı interneti kullandıkça sistemin abone sayısı hızla artacak.

Fiyatlar şu anki 2G’de sunulan data ücretleri ile aynı olacak. Abone ne kadar data indirirse ona göre ödeme yapacak.

Ama operatörlerin arasında çok büyük bir rekabet var. Operatörler kendi kampanyalarını ve indirimlerini belirleyecekler.

 Türkiye’de 3G hizmeti geç başladı ama dünya standartlarının üzerinde bir hizmet kalitesi sunulacak.

Örneğin abone internet üzerinden film izleyecek.

İSTİHDAMI ARTIRACAK

Tahminlerin üzerinde bir ilgi bekliyorum. Çünkü sunulan teknoloji ‘3’ değil ‘3.90’. n Ayrıca 3 GSM firması da 28.8 Mhz hızlarla hizmet verecek. Dünyada çok az sayıda ülke bu hızlara ulaştı. n Bu sistem istihdamı da olumlu etkileyecek. Biz tedarikçi firmaların Türk mühendis çalıştırmasını zorunlu kılan Ar-Ge şartını çok önemsiyoruz.

KONTÖRLÜ ABONELER İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Acarer kontörlü abonelerin 3G hizmetinde özel iletişim vergisi indiriminden yararlanamaması konusunda çalışmaların devam ettiğini de belirtti. Faturalı hat sahipleri yüzde 5 ÖİV öderken, GSM abonelerinin yüzde 80’ini oluşturan kontörlü hat sahiplerinin yüzde 25 vergi ödemek zorunda kalması konusunda Acarer, “Henüz o konu sonuçlanmadı ama aşmaya çalışıyoruz. İşin vergi tarafı olduğu için Maliye’den onay almamız lazım. Görüşmeler devam ediyor” dedi.

BÜGÜN
Editör: HABER MERKEZİ