Bilgisayar dünyasında internet bağlantısı üzerinden bedava telefon konuşma devrini başlatan Skype hizmeti, dünden itibaren iPhone’la cep telefonlarına da sıçradı.
 
Daha önce Windows işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarda bulunan özellik, Skype tarafından Apple ile kurulan ortaklık kapsamında iPhone ve İpod’a da aktarıldı. Buna göre iPhone kullanıcıları telefonlarına minik bir program yüklemeleri durumunda birbirleriyle cep telefonu görüşmelerini kablosuz internet bulunan her yerde bedava olarak gerçekleştirebilecek. Ayrıca yurt dışı ve yurt içi aramalarında da cep telefonlarından Skype’ı kullanarak çok daha cüzi bir miktara görüşme yapma olanağı bulabilecekler.
 
Bu hizmet telefon özelliği bulunmayan iPod Touch mp3 çalar kullanıcıları için de yeni bir devrim anlamına geliyor. iPod kullanıcıları mp3 çalarlarına bu programı yükledikten sonra bir mikrofon satın alarak kablosuz internet olan her yerde ipod’larıyla telefon görüşmesi yapabilecek. Apple Store’un Türkiye şubesi de önceki akşamdan itibaren Türkiye’deki iPhone kullanıcılarına Skype programını ücretsiz olarak sunmaya başladı. Skype firması 2005 yılında dünyanın en büyük açık artırma sitesi eBay tarafından 2.6 milyar dolara satın alınmıştı.
Editör: HABER MERKEZİ