Yeni Türkiye ilk genel seçimlerini 7 Haziran'da gerçekleştirecek ve eski defterlerle bir kere daha ve belki de son kez hesaplaşmış olacaktır. Ak Parti ile başlayan ve kısa süre içerisinde ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, siyasette, emniyette, adalette velhasıl her alanda, atılan adımlarla halkın gündemiyle iktidarın gündemi bütünleşti. Tüm sorunların çözüm aracının siyaset olduğunu ve problemlerin konuşarak ve meclis aracılığıyla çözme anlayışı hâkim kılındı. PKK ve terörün her türlüsü ile mücadelenin sadece askerin işi olmadığı ortaya kondu. Seçmene dünden daha iyi değilseniz bize oy vermeyin diyerek milli irade üzerindeki siyasi, askeri, ve ekonomik vesayet rejimini, çete mafya varı anlayışlardan hızla uzaklaşıldı. Daha yazılamayacak kadar çok alanda ezberlerin bozulduğu yeni bir dönem başladı.

İçeride kat edilen bu mesafeyle birlikte, dünyadaki adaletsizlikleri sorgulama dönemi başladı. Samimiyetiyle inandığını söyleyen ve haksızlıklara karşı çok açık sözlü bir sürece girildi. Öldürmeyi iyi bilirsiniz, dünya beşten büyüktür, dünya çok merkezlidir ve dünya batıdan ibaret değildir gibi çıkışlar peş peşe geldi. Bu sayede ilk kez tüm dünyaya ve bütün insanlığa seslenir duruma ulaşıldı. Beraberinde kurallar dayatılan ve gündemi belirlenen bir ülke olmaktan, gündem belirleyici bir konuma yükseldi. Yurt dışına çıkan devlet adamlarımız yabancılar karşısında el pençe durma dönemi kapandı. Yine tüm dünyaya ülkemizin büyük bir imparatorluk bakiyesi olduğu gerçeği güçlü bir şekilde hatırlatılarak her kesime bir özgüven aşılanmış oldu. Yakalanan bu başarıyla ülkemiz bölgesel bir güç haline geldi ve bu hizmetleri yapan kadroların öncüsü de küresel bir lider oldu. Gerçektende cumhuriyet tarihimiz boyunca rahmetli Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi önemli liderlerimiz olmuştur. Ancak hiçbiri Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadar Türkiye’mizi istinasız her alanda değiştirip yenileyememişti.

Özetle cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç olmadığı kadar cesur kararların alınıp uygulandığı bu dönem, beraberinde siyasi istikrar, ekonomik büyüme ve daha özgür bir Türkiye’ye 13 yıl gibi kısa sürede ulaşmış olduk.

İşte bütün bunların oylanacağı çok tarihi bir seçimi 7 Haziranda hayırlısıyla gerçekleştireceğiz. Bu seçimlerden sonra herhangi bir seçimin olmadığı kesintisiz bir dört yılla 2019 yılına ulaştığımızda Allah’ın izniyle Yeni Türkiye’nin önü, sonuna kadar açılmış olacaktır. Ve ülkemiz 2023-2051 ve 2071 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyecektir.

Ayrıca bu seçimler 13 yıldır milletin duasını alanlarla, millete beddua edenlerin yeniden hesaplaşacağı bir seçim olacaktır. Milletin duasını alanlar yeni Türkiye’yi daha iyi nasıl yönetiriz sorusuna cevap ararken, millete beddua edenler, Ak parti ve onun kurucu liderine düşmanlıktan öte yeni bir şey geliştirmeyenler bir kere daha ayrılacaktır. Ülkeyi Şişli gibi yöneteceğiz deyip batağa saplanan CHP ile milli birlik ve kardeşlik projesi olan çözüm sürecini bir türlü anlamayan MHP’nin yeni bir ders alacağı seçim olacaktır Allah’ın izniyle…

Geldim Rize’mize; Son yıllarda tarihi öneme ait işlerin adımları bir bir atıldı. Ovit tüneli, güney çevre yolu, kentsel dönüşüm projeleri, gibi onlarca büyük proje hızla devam ediyor. Bu yıl içerisinde atılacak Rize-Artvin havaalanı temeli ile bütün bu işler adeta taçlandırılmış olacaktır. Ak partiden önce köy görünümlü bir Rize’den, İnşallah önümüzdeki dönemde endüstriyel yaşam bölgesi olan lojistik merkezi ve tren yolu gibi ilave projelerle göç alan bir Rize dönemi başlayacaktır. Bu hizmetlere katkı veren başta büyük usta olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Özellikle vekilliği boyunca olağanüstü gayret sarf eden Sayın Hasan Karal, Ak Parti’den ikinci kez seçilecek ilk Rize milletvekili olma unvanının hak ettiğine inanıyorum. Seçilecek iki yeni vekillimizin de Hasan Karal performansını sergileyebilecek kişilerden belirlenmesi gereğinin de altını çizmek isterim. Rizeli’nin ortak bir isteği de; Ak Parti’nin ve Yeni Türkiye’nin kurucu önderi, milletin oyuyla seçilmiş ilk başkanı olan büyük usta Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yakışmalıdır.  Ve tabii ki bilge insan, genel başkan ve başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun hakkını da verebilecekler aday olmalıdır.

Yanlış anlaşılmasın muhalefeti önemsemiyor değilim ama CHP ve MHP’nin Rize’miz için vereceği hiçbir şey olmadığını hemşerilerimizde artık çok iyi öğrenmiştir. Zira Rize’de ki muhalif parti mensupları her seçimde olduğu gibi, sesleri fazla çıkan azınlık gruplardan oluşur. Ve onlar seçim boyunca dedikodu ve iftira siyaseti ile fitne-fesat anlayışı içerisinde ancak birliğimizi ve kardeşlikleri zedelerler. Bunlara son zamanlarda ve özellikle yerel seçimlerde menfaatleri zedelenen sözde parti içindeymiş gibi hareket eden şark kurnazları da eklendi. Esas bizleri yaralayan bu ahlaksız hazımsızlardır. Ne dersen yakışır cinsten olan bu kişiler ne yaparlarsa yapsınlar bu oyunları şimdiye kadar olduğu gibi yine bozulacak ve yapıp ettiklerinin altında kalmaya devam edeceklerdir. 

Çayeli'mizle ilgili kısa bir cümle ile yazımızı nihayete erdirelim. Belediye başkanımız Dr. Atilla Esmen’in seçilmesiyle birlikte ilçede yaşayanların kahir ekserisinde büyük bir psikolojik rahatlama meydana gelmiştir. Bu ayni zamanda oluşan umutları zinde tutmaktadır. Sayın başkan son 30 yılın en ağır kış şartlarının yaşandığı günlerde verdiği kararlarla yöneticilikteki kalitesini bana göre göstermiştir. Sayın başkan bir taraftan var olan projeleri revize ederek takip ederken, diğer taraftan ilçeye kazandırılacak yeni projeler için ciddi anlamda ve yoğun bir şekilde çalıştığını biliyorum. İnşallah doktor kalitesinde bir belediye hizmetiyle bu dönemde Çayeli bambaşka bir hale dönüşecektir.

Fakat ilçe halkının en önemli beklentisi olan doğalgaza kavuşma ve denizle buluşma talebi adına hala somut bir gelişme olmaması herkesi olduğu gibi beni de üzmeye devam ediyor.

Son olarak 7 Haziran seçimlerinde kullanacağımız oylarla,  hayatımızın en önemli tercihini yapacağız. Yeni Rize ve Yeni Türkiye’nin inşasına katkı vermeye devam ederek, tarihimizdeki güce ulaşacak bir ülkenin gururunu gelecek nesillerimize yaşatarak dualarını alalım diyorum.

Saygıyla… Nacettin HATİPOĞLU