Sunuculuğunu Togay Muratoğlu’nun yaptığı sabah programına konuk olan İl Müdürü Yılmaz 2010 yılında Rize de hayata sunulan gerek tesis gerekse spor adına yapılan çalışmaları masaya yatırdı. Rize nin hedeflerinden bahseden Yılmaz “5 yıl önce görevi ele aldığımda önce Rize de gelişimin spor ve turizmle olacağını ifade ettim ve bunu her yerde söylüyorum. Bizim Rize için hedeflerimizdeki en büyük projelerimiz tesis yapmaktı yapılan çalışmalarla şuanda bunlar mevcut. Bir çok ilçede yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Yalnız Rize de en büyük sıkıntılardan bir tanesi merkezde anormal derecede spor tesisi eksikliği bulunmakta. En az Rize de en az 2 tane Spor Salonu ve 3 tane daha futbol tesisine ihtiyaç var. En kısa zamanda bu sorunların büyüklerimizinde desteğiyle çözülmesini diliyoruz” diye konuştu.
 

Rize Hangi Spora Yatkın
 
Rize İnsanı öncelikle güreşe elverişli. Türkiye de ilk defa 5 tane olimpiyat şampiyonluğu olan il Rize dir. Dolayısıyla güreşe yatırımlarımız oldu. Su sporlarında başarılarımız sayısız. Biliyorsunuz ki bizim her tarafımız su ve dereler. Antrenör arkadaşlarıma devamlı bahsettiğim konu budur Rafting ve Kano yu hobi olarak değil spor olarak yaparsak Dünyada başarı gelir. Nitekim sözüm ciddiye alındı ve İkizdere deki kampın ardında Hollanda daki yarışta Dünya üçüncülüğü elde ettiler. Kanoda da Başarılarımız mevcut. Bundan birbuçuk ay önce Erzincan da yapılan Türkiye kupası Şampiyonasında Büyükler Türkiye Kupasını aldık. Kano da en üst illerden bir tanesiyiz. Akarsu Kanosunda şuanda zirvesindeyiz. Hentbolda başarılarımız çok yüksek. 1 ligde 3 takımız bulunmakta. Rizenin en büyük ihtiyacı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna ihtiyaç vardır.
 
İslampaşa Spor Kompleksi
 
En büyük hedeflerimden bir tanesi Salarha da Sporcu Eğitim Merkezini yapmaktı. Şuan itibariyle ödemesi ve finansmanı Spor Totodan karar alındı ve %10 hesabımıza yatırıldı. Hafta içi Ankara Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne giderek projeleri götürüp yaklaşıp maliyetlerini onaylatıyorum ve Ocak ayı içersinde de İhaleye çıkarak en geç Martta işe başlayarak Rize de hayal ettiğim projelerin bir çoğuna ulaşmış olacağım. Sporcu Eğitim merkezi Türkiye de kapasite ve kompleks olarak bir ilk olacak. Rize Milletvekilimizin Ali Bayramoğlu’nunda destekleri bize büyük olmuştur.kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bunlardan bir tanesi de Yüzme Havuzu projesiydi. İslampaşa mevkiinde de Yüzme havuzu inşaatına başlanıp 2011 yılında hizmete sunulması planlanıyor. Sentetik çim yüzeyli yürüyüş yolu projemizde hayata geçirilecek ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. 2011 yılında hedeflerimiz bu şekilde. Ben artık gençlik Spor İl Müdürü olarak bundan sonra Spora hizmet sporcuları takip, , sporda başarıyı nasıl yüceltebilirim , iyi Antrenör nasıl yetiştiririm bunlarla iç içe olmak istiyorum. Rize adına 5 yıl içinde büyük hedeflere ulaştık ve bundan sonrası içinde Spor adına spor adamı olarak ileriki yıllarda da adımızdan sıkça söz ettireceğiz.
Editör: HABER MERKEZİ