Dilek ASLAN 

Rizeli Judocular Tokat’ta yapılacak yıldızlar Türkiye şampiyonası hazırlıklarını tamamladı. Şampiyona için oldukça hırslı görünen Judocular Tokat’tan madalya ile döneceklerinin sözünü verdiler.

On üç kişiden oluşan sporcuyla birlikte, bir yönetici birde Antrenör kafilede bulunuyor. Kafilede yer alan sporcular dan ikisi Çaykurspor’da 11 ‘i de Rize Gençlik ve Spor kulübü sporcusu. Hareket öncesi açıklamada bulunan Rize Gençlik ve spor Kulübü Antrenörü Ramazan Öztürk  şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını belirterek şöyle konuştu:18-20 temmuzda Tokat’ta yapılacak şampiyonaya 6 bayan 7 erkek sporcu ile toplam 12 siklette mücadele edeceğiz. Bir siklette  ise iki sporcumuz bulunuyor.  Sporcularımıza güveniyorum. Moral ve motivasyon olarak üst düzeyde olduklarını görmek bizleri daha çok umutlandırdı. Judo branşında zaten Rize’nin yeri bir başka. Her zaman Milli takıma sporcular kazandırıyoruz. Avrupa ve uluslar arası diğer müsabakalarda da başarışlı sonuçlar elde ediyoruz. Bu şampiyonadan da çok iyi derecelerle döneceğiz.

Öte yandan  Tokatta dereceye giren sporcular milli takım kampına çağrılarak Yıldız milli takım kadrosunda yer bulabilmek için mücadele edecekler.Tokat’ta yapılacak Yıldızlar Türkiye şampiyonasına Rize’den Kızlarda;36 Kg de Büşra Türüt, 48 Kg de derya Kurt,32  Kg de Canan Erkan, 52 de, Elif Ayyıldız, 40 Kg de Sümeyye Erdem, 44 Kg de Berna Bayındır ve yine 40 Kg de Betül Uzarlı. Erkeklerde ise  34 Kg de Latif Kopuz, 38 Kg de Serdar Karadağ, 34 Kg de Yılmaz Koraltürk, 55 Kg de Yunus Emre Bostan, 66 da Mehmet Kasap, 60 Kg de Göktuğ Çalışkan ve + 73 te Altuğ Ceylan. Bulunuyor.

Editör: HABER MERKEZİ