Rize Belediyespor ile Büyükköyspor arasında oynanan Rize 1. Amatör ligi müsabakasında çıkan olaylar sonrasında ertelenen karşılaşma sonrasında karar çıktı. Karşılaşmada çıkan olaylar neticesinde Büyükköyspor’un 3-0 hükmen mağlup sayılması kararına Büyükköyspor camiasından çok sert tepki geldi.

Büyükköyspor Başkanı Sebahattin Çepni, “Rize İl Hakem Ve Gözlemciler Kurulu Başkanı Serdar Serdar ile maçın orta hakemi Mehmet Kısal’ı istifaya davet ediyoruz” dedi.

Başkan Çepni açıklamasında;

23 Şubat 2020 tarihinde saat 13.00 de Rize Belediye spor futbol takımı ile Güneysu İlçe stadında Rize birinci amatör play offa çıkma şampiyonluk maçının yarıda kalması ve aleyhimize sonuçlanan kararın ardından camiamıza ve spor kamuoyuna bu açıklamayı yapmaktayız.

Öyle ki; Rize amatör maçlarında pek alışılmamış, iç saha dış saha fark etmezsizin, her maç da olduğu gibi bu maçta da tribünde hazır bulunan coşkulu Büyükköyspor taraftarının (süper lig takımlarının çoğunda bile milli marşımızı okutacak yerli sporcu olmazken), maç öncesi okunan milli marşımızı okuyup müsabakaya başladık.

Takımımızın beraberlik dahil, galibiyeti şampiyonluk için yeterliyken, müsabakanın oynanan süre içerisinde üstün bir oyun ve seyir zevki yüksek olan bu müsabakayı bozmak için tek bir neden olabilirdi ki maalesef o da gerçekleşti.

Rize’nin en üst klasman hakemlerinden ve her zaman sevdiğimiz bilgisine güvendiğimiz maçın hakemi Mehmet Kısal’a bu yönetim biçimini ve maçı yarıda bırakmasını yakıştıramadık. Maçın ilk dakikalarından itibaren adeta baskılı oynayan takımımızı frenlemeye çalışan ilk dakikalarda uyarmadan gösterdiği kartlar ve maçın ilkyarısının sonuna doğruda yaptığı ihraçların hakem tarafından savunulacak tarafı olamaz. Kırk beş dakika boyunca takımımız aleyhine yapmış olduğu tek taraflı linç girişimini maçın ilkyarı sonunda ispatı olmayan ve sadece raporunda yazdığı mazerete sığdırmak her şeyden önce vicdana sığmaz, spor ahlakına sığmaz.

Maçın gözlemcisi ile maçın hakemini aynı kurulların atandığı ve raporlarının da ortak cümlelerden ibaret olmasından doğal ne olabilirdi ki? Yarışmaların sahada mücadele ederek yapıldığını ve sonucunda hak edene verildiğini biliyoruz ama bu mücadele önceden masada bitirilmiş olup galip gelenin belirlendiği, sadece maç günü tiyatro oynayan bir yönetimle istediklerini yapmışlardır.

Aleyhimize yazılan raporlar neticesinde TFF yetkili kurullarına savunma evraklarımızı gönderdik, yapılan değerlendirmeden çıkan sonuç elbette ki maçın hakem ve ekürisi olan gözlemci raporunun kararıyla örtüşmekteydi.3-0 mağlup olarak tescillendi.

   Lig sezonu, mevsimin kış olması dolayısıyla sahadaki karın üzerinde, yağmurda çamurda, gecesinde gündüzünde, sporcularımızın okullarından derslerinden ailelerinden zaman çalıp antrenman yapıp müsabakalara hazırlanan takımımızın kişi ve kişilerce emeklerini çalmış ve Cumhurbaşkanımızın memleketi Güneysu İlçesi POTOMYA deresine adeta atıldığına şahit olduk. Yazıktır günahtır. Şimdi soruyorum ilgililere;

“Sporun ve sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim” sözünü söyleyen M.Kemal Atatürk, “ahlak” kelimesinin içine, seyir zevki yüksek yaşlısı gencinin gözleri önündeki bu davranışı yapan hakemleri koymadımı?

Bunca gencin emeğine karşı yapılan saygısızlıktan dolayı vicdanınız rahatmı ? Bu işten ekmek yiyorsunuz, yediğiniz ekmek helal mı ?

Belki O gün yandaşlarınızı ve kendi gününüzü kurtardınız. Unutmayın ki bu ah her zaman yakanızda olacaktır.

Artık anladık ki Rize futbolunda kulüplerde bölgesel ayırımcılıkların olduğu yarışma değil hesaplaşma, sahada mücadele sonucunda hak eden değil, önceden masada karar verildiğine şahit olduk., Artık bundan sonra futbol hakem ve gözlemciler kurulları değişmedikçe kendilerine her zaman şüpheyle bakılacağından, güven duyulmayacağından, her zaman şaibe altında kalan Rize futbolu olacaktır. Bu saatten sonra RİZE İL HAKEM VE GÖZLEMCİLER KURULU BAŞKANI SERDAR SERDAR İLE MAÇIN ORTA HAKEMİ MEHMET KISAL’ı istifaya davet ediyoruz.

2010 Yılında resmi dernek ve kulüp olarak faaliyet gösteren Kulübümüzün geçmişten bu güne süre içerisinde sportif alanlarda hiçbir kulüple, kurullarla ve kişilerle olumsuz bir diyalogu olmamıştır. Her zaman saygın ve fair play içerisinde davranmıştır. Amacımızın sporun güzelliklerini sergileyerek, müsabakalar yaparken de beldemiz camiamızla beraber kültürel ve bölgesel kişiliğimizi tanıtmaktır. Öyle ki Sportif yarışmalarda amaç taraftara ve izleyicilere yarışma heyecanıyla beraber seyir zevki izlettirmekse biz bunu seyircimizle beraber başardık. Her ne kadar, hakem ve gözlemci kurullarının görevlerini yanlı kullansalar da, biz kulüp olarak ismimiz gibi Büyük olmaya sporun sporcularla oyun sahaların da yapılmasına, taraftarımızla bütün ve saygın olmaya, haksızlığa karşı sessiz kalmayıp kişilere karşı eğilmemeye, azınlık olan ve adil olmayan bazı kişilerin oyununa gelmeden spor ahlakı içinde kalmaya, ülkemizin sporuna hizmet etmeye, bu anlamda ilçemizin ve beldemizin gücünü Rize ve Türkiye sporuna ispatlama yönünde mücadelemize devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Büyükköyspor Kulübü olarak her zaman fair play içinde kalarak, spor ve sporcunun yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Her zaman sporun güzel tarafında yer almıştır ve yer almaya devam edecektir. Tüm kamu oyuna saygılarımızı sunarız.

 

Editör: HABER MERKEZİ