Dilek ASLAN

Rize İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz,  amaçlarının sporu çocuk ve gençlere sevdirmek ve onlara spor yapma imkânı sunmak olduğunu söyledi.

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, her yıl Türkiye genelinde gerçekleştirilen yaz spor okulları için Rize'de de hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Çocuk ve gençlerin yaz talilinde serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla açılan yaz spor okullarına kayıtların başladığını ifade eden Yılmaz, ''Yaz spor okullarına 5 ile 18 yaş arasındaki kişiler katılabiliyor. Geçen yıl yaz spor okullarına il genelinde bin 780 kişi katılmıştı. Bu yıl şu ana kadar 400 kişi kayıt yaptırdı. Okulların tatile girmesinin ardından kayıtların hızlanacağını ve geçen yıldan daha fazla kişinin katılacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Amaçlarının sporu çocuk ve gençlere sevdirmek ve onlara spor yapma imkanı sunmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Katılımcılardan mecburi olduğu için sadece 5 YTL kayıt ücreti alıyoruz. Ancak maddi durumu kötü olan ailelerden onu da almıyoruz. Kurslarımıza katılanların bütün spor malzemelerini de ücretsiz olarak veriyoruz'' diye konuştu.

Yılmaz, antrenör bulabildikleri takdirde futbolun dışında her branşta kurs açmayı planladıklarını dile getirerek, yaz spor okulları sayesinde Rize'de spor altyapısını da güçlendirdiklerini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ