Yeni sezon hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla sürdüren Sivasspor'da, yeni transferlerden Yasin Çakmak, antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Sivasspor'a geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu, çünkü ne kadar huzurlu bir takım olduğunu, ne kadar arkadaşlık ortamının üst seviyede olduğunu bildiğini kaydeden Yasin, bunların da çok büyük etken olduğunu ifade etti.
Sivasspor'daki bu huzurlu ortamın, iyi arkadaşlık ortamının devam etmesini dileyen Yasin, Sivasspor'un 2 yıl üst üste yaptığı başarıların daha fazlasını kendisinin de katılımıyla elde etmesini arzuladığını belirtti. Kırmızı beyazlı ekip ile 3 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncu, bir soru üzerine Fenerbahçe'den Sivasspor'a gelirken hiçbir zorluk çekmediğini söyledi. Yasin, şöyle devam etti:
'Sivasspor'da nasıl bir ortam olduğunu az çok biliyordum, çünkü çoğu da benim arkadaşlarım zaten. Her şeyden önce Sivasspor Kulübü'nün çok değerli başkanı var, ben başkana ve sayın hocamız Bülent Uygun'a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ikisi de çok değerli, çok samimi, çok dürüst insanlar. Onların samimiyeti de beni çok etkiledi, burada olmamda çok büyük etken oldu. Hiç mutsuz değilim, aksine çok mutluyum, inşallah önceki yaşanılan başarılara önümüzdeki yıl benim de katkım olur. Bunun için çalışıyorum, mücadele ediyorum. Burada bulunmamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sivasspor'da başarılı bir sezon geçireceğimi düşünüyorum.'
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BAŞARI DİLEĞİ
Yasin, Fenerbahçe forması altında Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşadığının ve bu sezon da Sivasspor forması altında devler liginde mücadele edeceğinin belirtilmesi üzerine, şunları söyledi:
'Şampiyonlar Ligi dünyanın en ünlü ligi, tüm dünyanın izlediği, seyrettiği bir lig. Tabi ki zor olacak, ama ben şuna inanıyorum. Artık zor takım, şu futbolcular pahalı, şu güzel bir takım diye bir kavram yok. Sahaya çıkıp mücadele ettikten sonra, yüreğinizi ortaya koyduktan sonra hiçbir takım yenilmeyecek diye bir kaide yok. Bildiğiniz gibi biz Fenerbahçe'de çeyrek finale çıktık, ne takımları eleyerek oraya çıktık. Ben inanıyorum, yüreğimizi, inancımızı, azmimizi sahaya koyarsak Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz yerlere inşallah geliriz. Ama tabi ki sabır. En önemlisi tüm Sivaslıların sabretmesi gerekiyor. Şampiyonlar Ligi zor bir lig, yani bunun bilincinde olmaları gerekiyor. Çok önemli başarılar beklememeleri gerekiyor, ama yani bize her zaman destek olmaları gerekiyor. Onlar bize destek olsun, biz gidebileceğimiz en iyi noktaya kadar gidebileceğimizi düşünüyorum.'
Genç futbolcu, bir basın mensubunun 'Yasinli Sivasspor şampiyonluğa oynayabilecek mi?' sorusu üzerine, kendisinin Sivasspor'u tercih etmesinde Sivasspor'un şampiyonluğa oynamasının ayrı bir etken olduğunu söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ