ASKF, TÜFAD VE GSİM tarafından organize edilen Rize İli 2010 yılı Veteranlar ligi 24.06.2010 tarihinde Rize Ekrem Orhon Stadı’nda oynanan maçlarla devam ediyor.

Çayeli İlçesi’nden turnuvaya katılan Çayeli ve Çayeli Gücü takımları şanssız bir kura sonucu aynı gruba düştüler. Bu iki takımımızın dün akşam saat 20:00’da oynadıkları maçta gülen taraf farklı bir skorla ( 4-0) Çayeli oldu.

Maçların 25 dakikalık iki devre halinde 8 kişi ile yarım sahada oynandığı maçta ilk yarı çok çekişmeli geçerek Çayeli’nin 1-0 üstünlüğü ile son erdi.İkinci yarıda baskılı oyununu artıran Çayeli, girdikleri gol fırsatlarını iyi değerlendirerek bu yarıda 3 gol daha bularak maçı 4-0 almasını bildi.Çayeli gücü iyi bir mücadele örneği ortaya koyduğu maçta girdikleri gol fırsatlarını değerlendirememeleri sonucu  sahadan boynu bükük ayrıldı.

Çayeli Gücü kalecisi Yusuf Ziya 4 gol yemesine rağmen yaptığı kurtarışlarla farkın daha da açılmasını önleyerek adeta kalesinde devleşti.

Maç, skordan çok renkli görüntülere sahne olması bakımından daha çok ilgi çekti. İki takım oyuncularının rakip olmalarının yanında birbirlerini iyi tanıyan arkadaş olmaları maça damgasını vurdu. Gerek saha içinde ve gerekse saha dışında birbirlerine takılarak şakalaşmaları ilgi çektiği gibi sporun bir kardeşlik ve dostluk gösterisi olduğunu da hatırlattı.

Çayeli takımında oynayan Diş Hekimi Hasan Kamil ile rakip takım Çayeli Gücü takımında oynayan ağabeyi Orman Endüstri Mühendisi Rıza Kamil’in maç içinde sık sık karşı karşıya gelmeleri maça ayrı bir hava katmasının yanında sporun ne kadar güzellikleri de bünyesinde barındırdığını bizlere bir kez daha hatırlattı.

Çayeli Gücü takımının kurucusu, aynı zamanda çalıştırıcı-futbolcusu da olan Cafer Kuru maç sonu yaptığı açıklamada “Amacımız orta yaş üstü insanlarımızı bir araya getirip kaynaştırmaktır. Yıllar önce futbol oynamış bu kardeşlerimizi bu turnuva ile bir araya getirdik. Çok da güzel oldu. Eski anılarımızı bu vesile ile tekrar canlandırdık. Gençlerimize de örnek olması bakımından bu turnuvayı bizler çok önemsiyoruz.Turnuvayı düzenleyen Rize İlimiz ASKF, TÜFAD, GSİM yetkililerine bizlere tarihi bir kez daha hatırlatıp bu güzellikleri yaşamamıza sebep oldukları için teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Editör: HABER MERKEZİ