Fenerbahçe ve Lazio, Vedat Muriç’in transferi için uzun süredir yaptığı görüşmeler dün akşam sonuçlandı ve yıldız futbolcunun transferi noktalandı. Detayların konuşulduğu son görüşmede iki taraf el sıkıştı.

Artık sözleşme protokolleri hazırlanmaya başlandı. Yarın ya da Salı günü transferin resmen açıklanacağı ifade edildi. Bonuslarla birlikte sarı - lacivertliler 20 milyon euro bonservis geliri elde edecek.

Ocak ayından bu yana Lazio’nun futbolcuya ilgisi söz konusuydu. Hatta pandemi öncesi Lazio sportif direktörü İgli Tare İstanbul’a gelip futbolcunun bir mücadelesini de yerinde izledi.

Pandemi sonrası başlayan görüşmeler dün akşam neticeye kavuştu. 14-15 milyon euro civarında bu transferi bitirmek isteyen İtalyan ekibinin bu planı tutmadı.

Sarı-lacivertliler hem Vedat’ın değerinin daha yüksek olduğunu ifade etti hem de Çaykur Rizespor’a pay ödeneceğini hatırlattı. Bu şartlarda Vedat’ı satmasının çok mantıklı olmadığını vurgulayınca Lazio fiyat arttırmak zorunda kaldı.

16, 18 derken toplamda 20 milyon euroluk bonservis bedelinde anlaşma sağlandı. Bu kısmın küçük bir bölümü bonus olarak ödenecek. Sarı-lacivertliler Rizespor’un %15’lik payını kendi ödeyecek.

Uzun süredir bu transferin gerçekleşmesini bekleyen Vedat ise sıkıntılı bir süreç geçiriyordu. Avrupa’da futbol oynama hedefini gerçekleştirmek üzere olan futbolcu pazarlıkların tıkandığı noktalarda karamsarlığa kapılmıştı.

Süreç içinde Başkan Ali Koç da oyuncuyla konuşarak kulübün bu transfere bakış açısını anlatmıştı. Gelinen noktada üç tarafın da memnun olduğu bir anlaşma sağlandı.

Editör: HABER MERKEZİ