Maçta ev sahibi ekibin gollerini 36. dakikada Hakan Şükür ve 45. dakikada Hakan Balta kaydetti. Bu sonuçla puanını 79'a çıkartan Sarı-kırmızılı takım, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştı.

 

F.Bahçe, Trabzonspor'a 2-0 yenilmesine rağmen 73 puanla ligi 2. bitirerek Şampiyonlar Ligi bileti alırken, Beşiktaş yine aynı puanla averajla 3. oldu ve UEFA Kupası'na gitmeye hak kazandı. Sivasspor da aynı puanla 4. sırada kaldı.

 MAÇ TUTUK BAŞLADI

G.Saray, Ali Sami Yen'de yoğun seyirci desteğini arkasına aldığı maça tutuk başladı. Yoğun stres altında olan futbolcular, top yapmakta zorlanırken, G.Birliği OFTAŞ da yarı sahaya geçmekte büyük sıkıntı çekti. Maçın henüz 2.dakikasında sarı kart konuk takımdan Tozo'ya çıkarken, G.Saray oyunda kontrolü eline geçirdi.

İLK TEHLİKE BARIŞ'TAN

Maçın ilk tehlikeli pozisyonunu 7. dakikada Barış yakaladı. Sol kanattan getirdiği topta ceza sahasına giren Barış Özbek'in vuruşunda top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyonla birlikte baskısını arttıranev sahibi ekip, ciddi pozisyonlara giremese de oyun kontrolünü hep elinde tuttu. Barış'ın yakaladığı pozisyonun ardından en tehlikeli atağı Servet'le geliştiren Sarı-kırmızılılar bu şuttan da sonuç alamadı.

EN TEHLİKELİ POZİSYON 33'TE

Maçta ilk yarım saat G.Saray'ın baskılı futboluyla geçerken ciddi bir tehlike yoktu. Ta ki 33. dakikaya kadar... Bu dakikada savunmanın arkasına atılan topta Ümit Karan topla buluştu ve kaleci Recep'le karşı karşıya kaldı. Ümit Karan'ın ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruş kaleci Recep'te kalınca sarı-kırmızılılar o dakikaya kadar yakaladığı en net fırsatı değerlendirememiş oldu.

 

HAKAN ŞÜKÜR PERDEYİ AÇTI

Ümit Karan'ın kaçırdığı golden 3 dakika sonra sağ kanattan gelişen atakta G.Saray golü buldu. Arda'nın sağ kanattan getirdiği topta ceza sahası içinde topa dokunan Hakan Şükür topu ağlara gönderdi ve taraftarların beklediği golü kaydetmiş oldu. Hakan Şükür bu golle, ligdeki gol sayısını da 11'e çıkarmış oldu. Bu golle stresi de üzerinden atan G.Saray daha rahat oynamaya başladı ve rakip kalede baskısını arttırdı.

HAKAN BALTA'DAN NEFİS GOL

Aradığı golü bulan G.Saray, baskılı futbolunu sürdürdü ve 2. golü buldu. İlk yarının son dakikasında gelişen pozisyonda yine Arda sahnedeydi. Arda bu kez sol kanattan ortadı, savunmadan seken topa Hakan Balta ceza yayı üzerinden harika vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu golle farkı 2'ye çıkaran G.Saray, maçın ilk yarısını da aynı skorla üstün tamamladı.

OFTAŞ İSTEKLİYDİ

Maçın ikinci yarısına konuk ekip G.Birliği OFTAŞ daha istekli başlayan taraftı. Teknik direktör Osman Özdemir, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Özdemir, ilk yarıda etksizi kalan Kadri ve Petkoviç'in yerine Sandro ve Yakubu'yu oyuna sürdü. Bu değişikliklerin de etkisiyle G.Saray kalesine yüklenen Ankara temsilcisi pozisyonlar yakalasa da bunlardan sonuç alamadı.

SANDRO GOLE YAKLAŞTI

Maçın ilk yarısında oyunu kendi yarı alanında oynamak zorunda kalan G.Birliği OFTAŞ, maçın ikinci yarısının ilk bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı. 55. dakikada gelişen OFTAŞ Spor atağında Ufuk'un sağ kanattan yaptığı ortaya Sandro kafayı vurdu ancak top Aykut'ta kaldı. Bu pozisyon, konuk takımın maç başından bu yana yakaladığı en net fırsattı.

ÜMİT ÇIKTI LINCOLN OYUNDA

G.Saray, maçtaki ilk değişikliğini maçın 62. dakikasında gerçekleştirdi. Ümit Karan oyundan alınırken Brezilyalı yıldız Lincoln oyuna girdi. Lincoln oyuna girerken, G.Saray taraftarları kendisine yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

TEMPO DÜŞTÜ

Karşılaşmanın 65. dakikasından sonra oyunda tempo bir kez daha düştü. İki ekip de ataklar geliştirse de ciddi bir pozisyon olmadı. Bu süre içinde en hareketli yer G.Saray tribünleriydi. Takımları lehine büyük sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, meşaleler yakarak Ali Sami Yen'i bayram yerine çevirdi.

HAKAN BALTA ÇIKTI VOLKAN OYUNDA

Maçın 77. dakikasında ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanan Sarı-kırmızılı takımda, 2. golün sahibi Hakan Balta oyundan alınırken, Volkan Yaman oyuna dahil oldu.

SERVET SAKATLANDI

Buadu ile girdiği bir ikili mücadelede sakatlanan Servet yerde kaldı ve oyuna devam edemedi. 84. dakikada sakatlanan ve tadavi için kenara alınan başarılı savunma oyuncusu 2 dakika süren tedavinin ardından oyuna devam edemedi ve yerini Song'a bıraktı. Bu zorunlu değişiklikle G.Saray son oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu.

AYHAN'IN VURUŞU DİREKTE PATLADI

Maçın uzatma anlarında kaleci Recep'le karşı karşıya kalan Hakan Şükür'ün vuruşu az farkla yandan auta gitti. Bu pozisyondan 1 dakika sonra bir kez daha savunmayı az adamla yaklayan Hakan Şükür'ün pasında Ayhan'ın vuruşu üst direkten geri geldi.

VE ŞAMPİYON GALATASARAY

Maçın son dakikaları orta alan mücadelesinde şeklinde geçerken, taraftarlar şampiyonluğu kutlamak için sabırsızlanıyordu. Hakem Abitoğlu'nun uzattığı 4 dakikaya heyecanla ayakta bekleyen yedek oyuncular ve taraftarlar, maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük mutluluk yaşadı.

Galatasaray, son hafta mücadelesinde G.Birliği OFTAŞ Spor'u 2-0 yenerek Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunu 79 puanla şampiyon olarak tamamladı.

 

 

 

 

 


Editör: HABER MERKEZİ