Rize Valisi Kasım Esen'in ziyareti Federasyon Proje Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ziyarette Federasyon Başkan Vekili Prof.Dr. Reşat Kasap, Proje Koordinatörü Ali Bulur, Yönetim Kurulu Üyeleri Bahattin Karagöz, Zekeriya Bekar, Güngör Oflu, Hamza Yanar,Metin Gültan, Kemal Çelik ile birlikte Pazarlılar Dernek Başkanı Mustafa Babal, Hemşin Dernek Başkanı Musa Abay,Ardeşenliler Dernek Başkanı Ahmet Üstoğlu, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, Riskuder Başkanı Bekir Yılmaz ve Proje Grubu gençleri hazır bulundular.

 

Kısa selamlaşmalardan sonra Federasyon faaliyetlerinden kesitler sunan bir yansı birlikte seyredildi.

Vali Kasım Esen, yöre sorunları ile ilgili bilgiler verdi. Hazır bulunanlar bazı konuların daha açık hale gelmesi için sorular yönelttiler.

Vali Kasım Esen, bazı serzenişlerde bulundu:

''Fırtına Vadisi'ni SİT alanı ilan ettirerek HES yapımını engelleyebilirsiniz. Nitekim öyle de oldu.Ancak unutmayalım ki, daha sonra SİT alanlarında ev yapılamayacağını ve yapılmış olanların da yıkılabileceğini görünce sızlanmayalım. Hele katı çöp sorunu Özel İdare katkısı olmasa, ne Trabzon'da, ne de Rize'de gündemden düşürülemez. Belediye Başkanlıkları paylarına düşen katkıdan kaçmamalıdırlar.''

Bir başka soru üzerine de Vali Kasım Esen şunları söyledi:

''Heyelan alanlarındaki afet evi hak sahiplerinin doğru belirlenmediğini ben de kabul ediyorum. Bir muhtar  gıcık olduğu kişi veya akrabaları yazdırmayabiliyor. Hepsine muttali olmamız mümkün değil, öğrendiklerimizi hesaba çekiyoruz. Bu biraz da eğitim ve sosyalleşme sorunudur...''

Rize Valisi Kasım Esen ''Tevfik İleri gibi Rize'ye has diğer büyük şahsiyetlerin de sivil toplum kuruluşlarınca çalışılarak  film, dizi, hikaye ve roman olarak topluma geri kazandırılması  gerektiğini '' vurguladı.

ÇAHEV(Çamlıhemşin-Hemşin Vakfı)'daki dar kapsamlı bir iş toplantısına katılmak için Vali Kasım ESEN, Federasyon yöneticileriyle vedalaşarak ayrıldı.

Görüşmede İstanbul'daki Rize Vakfı Yönetimi'nden Süleyman Usta da yer aldı.

Federasyon Yöneticileri görüşmenin verimli ve faydalı geçtiğini ifade ettiler.

 

Editör: HABER MERKEZİ