Kayıhan, Mehmet Cengiz Tesislerinde yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor karşısında alınan 3-0'lık yenilgi sonrası çeşitli kararlar aldıklarını belirterek, ''Kemal Aslan, Erhan Küçük, Mustafa Özkan ve Özgürcan Özcan, yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakıldı. Ancak başarısızlığın faturasını sadece bu arkadaşlara kestiğimiz anlaşılmasın'' dedi

Görev yaptığı sürede kadro dışı bırakılan oyuncuların idman performanslarını maçlara yansıtamamalarının aldıkları bu kararda etkili olduğunu ifade eden Kayıhan, ''Kendilerinden büyük beklentilerle kulübümüze gelen bu arkadaşlar, beklentilerimize cevap veremeyince yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bundan sonra diğer arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu. 

Kadro dışı bırakılan futbolcuların karakterine kefil olduğunu kaydeden Kayıhan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Hepsi kaliteli çocuklar. Ancak istenilen performansa ulaşamadılar. Bazı arkadaşlarımız maalesef Çaykur Rizespor'u kafa olarak bitirmiş. Bunun dezavantajını yaşıyoruz. Şampiyon yapma hedefi ile geldikleri Çaykur Rizespor'da elde edilen başarısızlıkların ardından futbolcularda psikolojik bir düşüş oldu. Ancak bu takımda hepimiz küme düşme havuzunun içerisindeyiz. Çaykur Rizespor'un yaşayacağı başarısızlıktan ben dahil kimse kendini soyutlayamaz. Ona göre gerekli önlemleri almamız lazım.'' 

Zaman olarak çok kritik bir dönemde olduklarını belirten Kayıhan, ''Şu anda yapacağımız her türlü eleştiri ve açıklama olumsuz tepki yapabilir. Başarısızlığı belli kişilere veya tek bir kişiye yüklemek doğru değil. Şu anda tek yürek olmak zorundayız. Çaykur Rizespor'un menfaatini hep beraber koruyalım. Şehir olarak dört hafta daha var gücümüzle bütünlüğümüzü sağlayalım. Sezon sonunda her şeyi açık açık masaya yatıracağız. Çünkü başka Çaykur Rizespor yok'' ifadelerini kullandı. 

Her takımda yaşanan maddi sıkıntıların Çaykur Rizespor'da da olduğunu vurgulayan Kayıhan, futbolcuların alacaklarının her kuruşunun resmi olarak kayıt altına alındığını, maç başı bedellerinin Bank Asya 1. Lig'in çok üzerinde rakamlar olduğunu da sözlerine ekledi.

PAF takımdan 3 oyuncu kadroya dahil edildi 

Sakatlığı süren ve ceza sınırında olan oyuncuları bulunduğunu ifade eden Kayıhan, “Bu nedenle PAF takımdan Mehmet Can, Osman ve Adem’i kadroya aldım. Artık Rizespor’un bir değişime ihtiyacı vardı. Belki bu değişimle silkelenip bir şeyler yapabiliriz. 4 hafta daha birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Başka Rizespor yok. Bu hafta karşılaşacağımız Karşıyaka’da bir yükseliş trendi var. Bu haftada play off şansını zorlamak isteyeceklerdir. Bizde rahat bir takım değiliz, onlardan daha zor durumdayız. O bakımdan biz artık rakiplerimizi düşünürken onlar nasıl oynuyor diye değil biz nasıl kazanabiliriz diye düşünmeliyiz. Tüm mücadelemizi bundan sonra böyle sürdüreceğiz” diye konuştu. 
Editör: HABER MERKEZİ