UEFA, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda temsilcisi Feyenoord'u elemesinde attığı üç golle başrol oynayan yeni transfer Demba Ba'yı övdü.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, Chelsea'den transfer edilen ve henüz tam kapasiteyle oynayamadığı belirtilen Senegalli golcünün, Beşiktaş formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 'hat-trick' yapan ilk futbolcu olduğu vurgulandı.

Siyah-beyazlıların Feyenoord'a iki maçta 5 gol atmasının ardından Avrupa arenasında ilk kez bir Hollanda takımını eleyerek tarihinde yeni bir sayfa açtığı, Demba Ba'nın ise ilk 11'de başladığı ilk maçında kulüp tarihine geçerek kalitesini gösterdiği ifade edildi.

Haberde, Portekizli futbolcu Hugo Almeida'nın kulüpten ayrılmasının ardından birçok golcü adayı isminin siyah-beyazlı kulüple anıldığı, Ba transferinin taraftarı heyecanlanmasına rağmen önceki kulüplerinde yaşadığı sakatlıkların endişeye neden olduğu da belirtildi.

Senegalli golcünün, Feyenoord ile oynanan ilk maçta ikinci yarıda oyuna girmesinin ardından kaleye şut bile atmamasına rağmen Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki ikinci maçta çok iyi bir performans sergilediği de kaydedildi.

FERDINAND BENZETMESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in 'Demba Ba'nın henüz yüzde yüz hazır olmadığı' görüşüne yer verilen haberde, Ba'nın bu formunu sürdürmesi halinde Beşiktaş'a İngiliz temsilcisi Queens Park Rangers'dan 1988/89 sezonunda kiralık olarak gelen ve gösterdiği performansla taraftarın kısa sürede sevgilisi haline gelen Les Ferdinand'ın yerini tutabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: sporx.com

Editör: HABER MERKEZİ