Bu yıl Avrupa Ligi adını alan UEFA maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran D Smart, grup maçları boyunca iki maçtan birinin yayınını şifresiz kanaldan (Kanal D) yapacak...

D SMART EN AZ BİR MAÇI ŞİFRESİZ VERMEK ZORUNDA

Önümüzdeki hafta başlayacak eski adıyla UEFA olan Avrupa Ligi’ne ülkemizden sadece Fenerbahçe ile Galatasaray katılabildi. 4 takımlı 12 gruptan oluşan, ilk iki sırayı alan takımların üst gruba çıkmasına dayalı sistemde mücadele edecek takımlarımızın maçları açık kanaldan yayınlanacak. 

 

Ülkemizde yayın haklarını elinde bulunduran D-Smart, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin temsilcimiz olduğu “Avrupa Ligi” maçlarını şifreli kanaldan yayınlayacağını duyurmakta. Oysa UEFA Yetkililerinin belirttiğine göre; yayın haklarını satın alan kurum Türk takımlarının maçlarından her hafta en az 1 adedini şifresiz kanaldan vermek zorunda.
UEFA’nın resmi internet sitesinde 29.02.2008 tarihinde yayınlanan habere göre de maçlardan biri mutlaka Kanal D de ya da açık bir kanalda yayınlanmak zorundadır. Bu durumda, UEFA açıklamasına göre; ön eleme turlarını başarı ile geçen Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarımızın 15 Eylül tarihinde başlayacak ve aralık ayına kadar devam edecek grup karşılaşmalarından en az bir adetini şifresiz kanalda izleyebileceğiz.

akşam

Editör: HABER MERKEZİ