UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Avrupa Süper Ligi"ni kuran kulüplere gözdağı verdi ve geri adım atmadı. Ceferin, bu organizasyonda forma giyecek futbolcuların Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında forma giymesinin yasaklanacağını duyurdu! Konuyla alakalı olarak konuşan Ceferin, “Açgözlülükten başka hiçbir şeyle motive edilmeyen birkaç kulübün, kendi kendilerine hizmet teklifine karşı bir arada durduğumuzu daha fazla vurgulayamazdım. Kapalı ligde oynayan oyuncular, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemeyecekler. Milli takımlarına davet alamayacaklar” dedi.

"AGNELLI KADAR YALAN SÖYLEYEN BİRİNİ GÖRMEDİM"

Avrupa Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa eden Juventus Başkanı Agnelli için sert sözler söyleyen Ceferin "Juventus Başkanı Agnelli kadar ısrarla ve bu kadar çok yalan söyleyen birini görmedim. Onunla cumartesi öğleden sonra görüştük ve bana her şeyin yalan olduğunu söyledi. Açgözlülük, tüm insani değerlerin buharlaşmasına izin veriyor" ifadelerini kullandı.

Organizasyonun yardımcı başkanı olan Manchester United CEO'su Ed Woodwadrd'la ilgili de konuşan Ceferin "Manchester United yöneticisi Ed Woodward beni geçen günlerde aradı ve yeni Şampiyonlar Ligi sistemi için çok heyecanlı olduğunu ve bunu desteklediğini söyledi. Şimdi ise tamamen farklı bir şeye imza atıyor." dedi.

UEFA, FIFA, Avrupa Kulüpler Birliği, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, bildiri yayımlayarak önde gelen kulüplerin ayrı lig kurma fikrine karşı çıkmıştı.

TFF'DEN DESTEK GELDİ:

Türkiye Futbol Federasyonu da UEFA'ya destek vererek "Avrupa Süper Ligi" adlı projenin anlamsız bir teşebbüs olduğunu duyurdu. Federasyon'un internet sitesinden yapılan açıklamada "Bu kapsamda, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Yönetim Kurulu’na inanıyoruz, alacakları kararı sonuna kadar destekliyoruz" denildi.

Editör: HABER MERKEZİ