4 maçta 12 puan toplayan Çaykur Rize, son haftaların çıkıştaki takımı Adana'ya acımadı. İzzet'in (k.k) ve İlyas'ın golleriyle galibiyete ulaşan Yeşil-Mavililer, Denizli'den liderlik koltuğunu aldı, zirveye çıktı.

Lider olma şansını yakalayan Çaykur Rizespor, Adanaspor gibi güçlü bir rakiple mücadele etmenin zorluğunu da biliyordu. Denizli’den gelen Giresunspor’un galibiyet haberi aslında iki takımı da iştahlandırmıştı. İlk yarı itibariyle baktığımızda baskılı gözüken ev sahibi, ama az da olsa net gollük pozisyonlar konuk ekibe aitti. Ahmet Dursun ve Sami ile mutlak pozisyonlardan yararlanamayan taraf Adanaspor’du. ‘İlk yarı berabere biter’ derken Rizespor’un yaptığı hücum preste, İzzet’in geri pası kaleci Tolgahan’ın büyük hatasıyla ev sahibini öne geçirdi: 1-0. Aslında maça baktığımızda özellikle savunmadan çıkan toplardaki hatalı pas oranı üst düzeydeydi. Bir de buna orta alanda iki takımın da birbirine yaptığı acımasız presi ekleyince ortaya mücadelesi fazla, pozisyonu az bir ilk yarı çıktı.
İkinci yarıya Adanaspor hızlı başladı ve aradığı golü Sami ile buldu. Bu dakikadan sonra Rizespor’un rakip kalede baskısı vardı. Ümit Kayıhan 5 dakikada 3 oyuncu değişikliği yaparak 3 puan hamlesini gerçekleştirdi, Ersin’i sakatlığı nedeniyle çıkaran Ümit Kayıhan, Clement’e bu kadar süre iyi dayandı. Ganalı güçlü fiziğiyle ters orantılı bir üretkenlik içinde gezindi sahada. 

Kayıhan karşılığını aldı

İlyas tercihinin meyvesini hemen alan Kayıhan, bu oyuncunun golüyle öne geçene taraftı. Zaten 1-1’den sonra iki takım da 3 puana oynayınca maçın heyecanı artmıştı. Bu heyecan tribünlere de yansıdı ve zevkli bir ikinci yarı oynandı. Maçın özeti iki takım da iyi oynadı, ama iki bariz hata Adanaspor’a kaybettirdi. Rizespor’un iç sahadaki kazanma hırsı galibiyeti getiren en büyük faktördü ve 90 daikanın sonunda Bank Asya’nın yeni lideri olmayı başardılar. 

Editör: HABER MERKEZİ