Rizespor transferleri Arap saçına döndü. Dün aldık deniyor, yalanlanıyor. Oyuncular getiriliyor, sözleşmeleri yok. İç transfere karışmayan teknik direktör Hüseyin Kalpar dış transferde kendi istediklerinin olmasını istiyor. İstiyor istemesine de şöyle bir araştırdık. İlginç sonuçlar ortaya çıktı.

Kalpar 2005–2006 sezonunda Diyarbakırspor'u çalıştırmaya başlıyor, Diyarbakır'ın aldığı yabancı oyunculardan üçü Makedon, biri Arnavut, biri Sırp, biri Sloven ve diğeri ise Fransız vatandaşı. Futbolcu temsilcilerinin kim olduğunu varın siz bulun. Samsunspor da ise geçtiğimiz yıl devre arasında Arnavutluk takımlarından Flamurtarı takımı ile hazırlık maçı yapıyor. Samsunspor bu maça yedek kadrosu ile çıkıyor ve 1–0 yeniliyor. Flamurtari takımında beğenilen Zeqiri ile ismi bizde saklı diğer oyuncu Samsunspor'a öneriliyor. Ancak Samsunspor bu isteği nazikçe reddediyor. Şimdi ise aynı oyuncular bir yıl boyunca izlendi denilerek Rizespor'a alınmak isteniyor. Bir diğeri ise Fransa ikinci ligini son sırada bitiren Groneble takımından forvet Joseph Mendes. Bir gol makinesi olan Mendes 13 maçta bir gol atma başarısı gösterecek kadar kaliteli. 13 maç toplam 640 dakika oynuyor. Rizespor ise bu oyuncuyu forvet oyuncusu olarak almak istiyor. Artık gol makinesi mi bozuk makinemi siz karar verin. 

İLGİNÇ BENZERLİKLER 
Neden bu ısrar anlamak basit, Ancak biz anlamamak için çaba harcıyoruz. Diyarbakırspor'un içinde bulunduğu 2005–2006 sezonunda transfer hareketliliği. Şimdi Rizespor'da. Art niyetsiz bakıyoruz olaylara. Rizespor'un istediği ve alamadığı oyuncular ile gelen yerli oyuncuları hiç karşılaştırmıyoruz. Çünkü futbolcu temsilcileri çok ilginç. Yoruma açık bir transfer çalışması ile yolumuza devam ediyoruz.

YÖNETİM İRDELESİN 
Bizim Rizespor sevgimiz tartışılmaz. Yönetimin transfer konusunda iyi araştırma yapmasını istiyoruz. Artık yönetimin transfer konusunda tecrübe sahibi olduğuna inanıyoruz. Amacımız transferleri birinin üzerine yönlendirmek değil. Ancak görev yapılan yerlerde bu kadar benzerlikler olması şaşırtıcı değil mi. Ha Diyarbakırspor o sezon küme düştü. Futbolcu temsilcileri Diyarbakırspor'u federasyona şikâyet etti. Rizespor hepimizin ve Rizespor un zarar görmesini istemiyoruz. Bizden söylemesi.Tabi şimdilik, daha söyleyecek ve yazacak çok şeyimiz var. Yakında.

Editör: HABER MERKEZİ