1979–80 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile başlayan rekabette bugüne kadar iki Karadeniz takımının oynadığı 25 karşılaşmada Trabzonspor'un 15 galibiyeti bulunurken, komşu şehir olan Rize takımı Çaykur Rizespor'un ise 4 galibiyeti bulunuyor. 6 maç beraberlikle sonuçlanırken, söz konusu karşılaşmalarda Trabzonspor rakip fileleri 47 kez havalandırırken, Çaykur Rizespor ise 17 gol atma başarısı gösterdi.

Bu sezon ligde aynı kaderi paylaşan iki komşu takımdan Trabzonspor oynadığı 19 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile 22 puan toplarken, attığı 23 gole karşılık kalesinde 26 gol gördü.

Çaykur Rizespor ise 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 yenilgi ile 21 puan toplayabildi. 21 gol atan Çaykur Rizespor kalesinde ise 36 gol gördü. Bu sezon alt sıralarda mücadele vereni iki Karadeniz takım, yarın oynayacakları maçta sahadan galibiyetle ayrılarak moral bulmak istiyor.

İki takım arasında oynanan en son lig karşılaşmasını Trabzonspor kendi saha ve seyircisi önünde Çaykur Rizespor 5–1 mağlup etmişti. Yarın akşam saat 20.00'de Rize Atatürk Stadı'nda oynayacak maçta Bordo-mavili takımın Tolga Zengin, Serkan Balcı, Erdinç, Çağdaş, Mustafa Keçeli, Hüseyin, Ayman, Gökdeniz, Barış Memiş, Umut Bulut ve İbrahim Yattara ilk 11'i ile çıkması bekleniyor.

Editör: HABER MERKEZİ