Toplama takım ve toplama yönetimle bu işin olmayacağının görüldüğünün altını çizen Yardımcı, “Bir kulübü yönetmek, istikrar, sükunet ve haddini bilme işidir. Sezon başında Rizespor iyi gidiyordu. Sonra türbülansa girdi ve bugün ki duruma geldi. Öncelikle haddimizi bilip takımın üstünden baskıyı kaldırmamız lazım. Bunun içinde çok ciddi bir şekilde oturmalıyız. Sıkıntılar yaşıyoruz. Heyecan ve paralar gidiyor. Artık gerçekleri ve doğruları görme ve konuşma zamanıdır. Rize kendi ağırlığını ortaya çıkarmalıdır. Yönetim kağıt üzerinde olmayacak. Her şeyden önce de yönetici kadrosunu oluşturmadan yola girersek araba yine lastik patlatır. Bugüne kadar yamalar yapıldı ama artık yamalarda tutmuyor” dedi.
 
Durum İbret verici
Rizespor’un çok aklı başında ciddi ve bu işi bilenlerle yönetilmesi gerektiğini de ifade eden Kemal Yardımcı, “Yönetim oluşturularak iş ehline verilecek. Yoksa bu sancı ve hastalık çekilmez. Kimsenin sağlığı da bunu kaldırmaz. Sıkıntıları, sorunları birebir göğüslemek gerek. Yoksa, yönetime, teknik kadroya, futbolcuya ve taraftara yazık oluyor. Her şeyin içini doldurmalıyız. Birbirine inanmış, güvenmiş, birbirini tamamlayan istekli ve bu işin üstesinden gelebilecek yönetimi oluşturmak şarttır. Bu oluşmadan başarıyı beklemek hayaldır. Bu sezon başarıyı beklerken düştüğümüz durumlar ibret vericidir. Bunun için her şeyin başında yönetim, yönetim ve yönetim geliyor. Diğer türlü kaynaklara yazık, harcanan paralara ve zamana günah. Aklın yolu birdir. Rize’nin kapasitesi potansiyeli evveliyatı bu işi yapmaya müktebirdir”.
 
Rize gönüllüsü yönetim
Ligde kalan son iki hafta için herkese ihtiyaç olduğunu da ifade eden Kemal Yardımcı, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kalan iki haftayı da birlik ve beraberliğimiz kurtaracak. Bunu yaparken de gerçekleri ıskalamayalım. Bu onur ve kişilik mücadelesidir. Yoksa, futbolcuya, teknik ekibe, yönetime yazık olur. Stat ve tesislere de yazık olur. Herkesin kendine göre bir kariyeri var. Kimseyi suçlayamayız. Ancak içine düştüğümüz durumda acı bir gerçek. Çok acil bir şekilde silkelenip kendimize gelmemiz lazım. Bu takım daha fazla yuvarlanmadan oturup konuşmalıyız. Bunun içinde genel kurul çok önemli. Yönetim Rize gönüllüsü kendini ispatlamak isteyen bu işte hevesli bu işin hakkını getirecek isimlerden oluşmalı. Birbirini tamamlayan inançlı, birbirine destek olan ve bu işi yıllık ve sezonluk düşünmeyen uzan vadeli plan ortaya koyan yönetim olmalı” diye konuştu.
günebakış 
Editör: HABER MERKEZİ