HABER-YORUM: RIZA KAMİL
 
Rize Amatör Ligi B Grubunun son hafta maçında şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Çayelispor ile Play-off hesapları yapan Telekomspor arasındaki maçı Telekomspor 2-1 alarak lider Çayelispor’un yenilmezlik ünvanına son verdi.
Maç 06.03.2010 Cumartesi günü saat 11.00’da Rize Ekrem Orhon stadında  oynandı. Maça  eskiye nazaran çok yoğun bir ilgi yoktu.Hava açık  ve sıcaklık futbol oynamaya ve seyretmeye gayet müsaitti.

3.Dakika: Maçın kesin favorisi olarak görülen Çayelispor, daha ilk dakikalarda Telekomspor’un ani bir atakta gelişen ve gol ile sonuçlanan pozisyonu sonrası adeta şok oldu.
10. Dakika:Yedikleri golün şaşkınlığını üzerinden hemen atan Çayelispor,  kullandığı köşe vuruşunda rakip ceza sahası içinde oluşan  karambolde bulduğu bize göre nizami gol orta hakem  Süleyman Baş  tarafından anlaşılmaz sebeple verilmedi ve Çayelispor beraberlik şansını kaçırmış oldu.
12.Dakika: Orta sahanın başarılı ismi Kerim ortaladı, M. Emin göğsü ile düzelttiği topu müsait pozisyonda olan Ali Palaç’ın önüne bıraktı.Bu futbolcunun  bekletmeden vurduğu sert şut şanssız bir şekilde üstten auta çıktı.
20.dakika:  Kadir, orta sahanın sol tarafından Kerim’e  muhteşem bir pas verdi ama Kerimin vurduğu sert şut kaleci tarafından kornere çelindi. Yine aynı dakikada kornerden süzülerek arka direğe  kadar gelen topa yükselen Erdi’nin kafa vuruşu , iyi yer tutan Telekomspor kalecisinin ellerinde kaldı.Bu dakikalarda Çayelispor bastırıyor fakat istediği golü bir türlü bulamıyordu.
22. dakika:  Gol için iyice  bastıran Çayelispor,  defansını da boş bırakması sonucu ani  gelişen bir Telekomspor kontratağında rakip ileri uç elemanları kalecimizle karşı karşıya kaldılar fakat topu ayağından fazla açınca farkı ikiye çıkarma fırsatını kaçırmış oldular.
24.dakika:  Nihayet  gol  makinemiz Kadir sahneye çıktı. Bu çıkış golle sonuçlandı.Orta sahanın sağ yanından atılan bir topta, Kadir estetik bir vücut çalımı ile rakipten sıyrılarak rakibin önüne akıl dolu bir hareketle geçti ve sağ ayağına tam oturan topa öyle bir vurdu ki iki kale direği sallandı sanki  ve Telekomspor ağlarını adeta dans ettirircesine havalandırdı.Bu muhteşem golü tribündeki biz Çayelispor taraftarları gibi taraflı tarafsız herkes ayakta alkışladı.Bu gol takımı biraz rahatlattığı gibi futbolcularının da özgüvenini  yerine getirmiş oldu.
25.dakika: Lasha,  Kerim’e  verdiği akıl dolu pas da Kerim rakibinden bir vücut hareketi ile sıyrıldı fakat faule maruz kaldı. Serbest atışı kullanan Ali Palaç ,  kaleye vurmak yerine LAsha’ya pas olarak kullandı ve bu futbolcunun  aynı güzellikte kaleye yerden çektiği şut kale direğinin tam dibine vurarak auta çıktı.
27. dakikada Ali Palaç’ın sert vuruşunda top az farkla auta çıktı.
30.dakika: Bu dakikalara kadar defansından çıkmakta zorlanan Telekomspor attığı serbest vuruş sonrası Çayelispor defansının ofsayt diye duraklaması sonucu rahat bir gol bularak 2-1 öne geçti. Gol  sonrası Telekomspor’lu oyuncular sanki şampiyon olmuş gibi bir sevinç yaşadılar.
35. Dakika: Kadir güzel bir pas ile Lasha’yı gördü. Bu futbolcunun doldurduğu top kalecide kaldı.
45.dakika: Defanstan sürdüğü topla ileriye kadar çıkan kaptan Gürcan güzel bir orta ile Kadir’i buluşturdu. Onun güzel kafa vuruşu az farkla autla sonuçlandı.
İlm yarıda başka gol olmayınca ilk yarıyı Telekomspor Çayelispor karşısında 2-1 önde bitirdi.

Yazarın yorumu:
“İlk yarıda çok şanssız ve beklemediğimiz bir  golü  daha  maçın  başında henüz 3.dakikada yememiz  bizi demoralize etti. Bu yediğimiz gol sonrası bir süre bocalama dönemi geçirdik.Çoğu kez organize olamadık.Ferdi olarak atak geliştirmeye çalıştık.Defansımız da yine çizgi halinde oynaması sonucu bir çok tehlike atlattık.Sol ve sağbek oyuncularımız, orta sahamızın gününde olmayışından kaynaklamış olacak ki,  çok fazla ileri çıkma gereğini duymaları sonucu defansımız açık verdi.Geri dönüşleri ivedilikle yerine getiremedik.Rakip  takım genç bir takım ve çok koşuyorlar.Bu bizim oyun düzenimizi bozdu.Acele edip çok güzel atakları eziyoruz.Bizden beklenen ve istenen oyun düzenini sahaya tam olarak ilk yarıda yansıtamadık bu maçta.Bunun neticesi olarak ta ilk yarıdan yenik ayrıldık.”


Maçın ikinci devresi:

Çayelispor ikinci yarıya M.Emin’in yerine M.Keleş’i alarak başladı.Bu değişiklikle ilk yarıda çöken orta sahamız canlandırılmak istendi.Yerinde bir değişiklikti
46.dakika: M. Keleş’in korner atışından gelen topu defans güçlükle uzaklaştırdı.
58. dakika: Kalecimiz çok tehlikeli sayılabilecek gol pozisyonunu şansı ile atlattı.
63. dakika:Lasha oyundan çıktı yerine Serhat girdi.65,70 ve 77 dakikalardaki yakaladığımız net gol pozisyonlarını cömertçe harcayarak beraberlik şansını son dakikalara bıraktık.
86.dakika: Kerim,  Telekom kalesini orta şut karışımı ile yokladı.Top auta çıktı.Maç Telekomsporun 2-1 lik üstünlüğü ile sonuçlanmış oldu

Yazarın yorumu:
“İkinci yarı daha çok   orta sahada geçtiği ,kale önü pozisyonlarının az  gerçekleştiği bir periyot olarak akıllarda kaldı.Çayelispor oyun olarak düşüşünü bu maçta da gösterdi.Bu futbol Play-off maçları için  ölçü olmasa bile Çayelispor’a hiç mi hiç yakışmadı ve de ilerisi için önlem alınmazsa  hiç de iyi şeyler olmayacağına işsarettir.Biz burada doğruları yazmaya devam edeceğiz.Amacımız tektir,kişilerle değildir , marka ilçe olan Çayeli’mizi  daha ileriye taşımak,bunun için işbirliği yapmak ve dayanışmayı ön planda tutarak hedefimiz olan 3.Lig özlemini sona erdirmektir.Onun için haftaya başlayacak olan play-off müsabakalarında takımımızı en üst seviyede desteklemeliyiz.Bize yakışan da bu olsa gerek.Takmımız kötü oynadığı zaman eleştirsek de, biliyoruz ki futbolcularımız kalitelidir ve bu kötü gidişi olumlu yöne heran çevirebilirler.Biz onlara güveniyoruz.Muhammet Yılmaz Hocam durumu toparlayıp önlemleri alacaktır ve ona sonsuz güveniyoruz.Kredisi her zaman vardır ve gönlümüzde eskiden olduğu gibi   şimdi de yeri  vardır ve gelecekte de olacaktır.Haftaya Play –Off maçlarında eminim ki çakı gibi diri bir Çayelispor seyredip zevk alacağız ve alnımızın akı ile Rize’yi 3.Lig’e terfi maçlarında başarı ile temsil edip  tarihin altın sayfalarında yerimizi alacağız.”

Rize 1. Amatör ligi bu hafta oynanacak maçlarla bitiyor. A Grubundan Kalkanderespor, Derepazarı Belediyespor ve     İl Özel İdarespor  ; B Gurubundan ise Çayelispor , Filizçayspor  ve İyiderespor çıkarak  Play-Off’taki altı takımı oluşturdular. 8 Mart 2010 Pazartesi günü saat 17.30'da Rize ASKF'de  play-off fikstürü çekilecek. Birbirinden  güçlü takımların mücadele edeceği tek devreli maçların oynanacağı seyir zevki yüksek maçlara tanık olacağız.Bu zorlu süreçte Çayeli’li olarak takımımızın yanında olup sonsuz destek vermeliyiz.
 
 
 
 

 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ