ENİS YILDIRIM/ GAZETE HABERTÜRK

Trabzon, amatör kümede Play Off’a kalabilmek için mücadele eden futbol takımının ‘kurnazlığı’yla çalkalanıyor. İddiaya göre, 1. Amatör Küme B Grubu’nda mücadele eden Akçaabat Sebatspor ile Erdoğduspor, Play Off’a kalabilmek için önceki gün sahaya çıktı. Akçaabat Sebatspor, bir üst ligde mücadele eden Zağnosspor’dan yeni transfer ettiği Tolga Topal ve Tugay Tiryaki adlı 2 futbolcuyu da ilk kez sahaya sürdü.

‘GERİ TRANSFER’

Akçaabat ekibi, Tolga’nın bir gol attığı maçı 3-1 kazandı. Buraya kadar her şey normaldi. Ancak maçın hemen ardından yani yarın sona erecek ara transfer döneminin bitimine 3 gün kala 2 futbolcu eski kulüplerine geri satılınca ortalık karıştı. Duruma isyan eden Erdoğduspor Asbaşkanı Aydın Aktaş, 2 kulübün de etik davranmadığını belirterek tepki gösterdi ve Amatör Kulüpler Federasyonu Etik Kurulu’na şikâyette bulunacaklarını söyledi. Spor İl Temsilcisi Zeki Kurt da durumu şöyle değerlendirdi: “Yasal olarak herhangi bir engel yok. Etik olup olmadığı tartışma konusudur. Ancak federasyon üçüncü transfere engeller koyarak bu işin önüne geçmelidir.”

‘OYUNCU İSTEDİ’

Akçaabat Sebatspor Başkanı Erkan Kaynar ise transferlerin yasal olduğunu belirterek “Biri zaten eski futbolcumuzdu. Final müsabakası olduğu için 2 transfer yaptık. Sonra oyuncularımız eski takımlarına dönmek istediler” dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ