Fatih Sultan KAR

Yeter Artık. Rizeli kendi değerine sahip çıkmıyor olgusunu yıkalım. Komşu şehrimiz Trabzon´a bir bakarsak. Yıldız futbolcularına hep sahip çıkmıştır. Bu futbolcularda gittikleri takımlarda alttan gelen Trabzonlu gençlere yer vermişlerdir. Teknik Direktörünün, çalıştırıcısın önünü açmayan bir şehirden yıldız futbolcu çıkar mı ?

Taraftarın sesine kulak verilmeli
Günümüzde Rizespor teknik direktörlüğü için ismi geçen Hasan Vezir, “Rizespor için her zaman elimi taşın altına koymaya hazırım. Rizespor'un geldiği noktada bana düşen görev bellidir. Taraftarımızın beklentisini anlıyorum. Rizespor'un başarısı için, ekibimle birlikte göreve her zaman hazırım” diyor. Çaykur Rizespor'un altyapısından yetişen ve burada profesyonel olan ve futbolculuğu ile Türk futbol tarihine geçen Teknik Direktörlük konusunda rüştünü ispatlayan kendi değerimiz olan Daha önce onca teklifi parayı elimin tersi ile itmiş, Rizespor’a hizmete koşmuş Hasan Vezir’in sesine neden kulak vermiyoruz.

Rizespor'da bir zamanlar top koşturan futbolcularla, yöneticilerle Rizelilerle konuşuyorum. Ortak fikir Hasan Vezir'in Teknik Direktörlüğe getirilmesi. Rizespor ile ilgili yayın yapan sitelere bakıyorum yorumlarda

“bizler kendi adamımıza değer vermesek çok adam ararız” ,”içimizden birileri var hasan vezir ona güvenmesek kime güveneceğiz” ,“Rizespor için pek çok fedakarlık etmiş hasan vezir. Rizespor’u en iyi tanıyanlardan biri. Eğer takımın başına gelirse başarılı olacaklarını düşünüyorum” gibi binlerce yorum var. Bu söze kulak vermek zor mu? Rizespor taraftarının görüşü önemli değil mi?



Kariyeri de var kişiliği de
Bundan bir ay önce Hasan Vezir Hoca olmalı dediğimizde “ kariyeri henüz Rizespor için yeterli değil” sözleri ile karşılaştık. Gittiler kariyeri dehşet olan Suat Kaya’yı aldılar. Yazık.  Oysa Hasan Vezir gittiği takımlarda hep başarılara imza atmıştı. Alt liglerde başarılı olmak daha zor imkanlar daha dardır.

Eskiyi hatırlamak zor değil
Rizespor o sıralar Birinci lig'e yeni çıkmıştı. Hasan'ı çok istiyorlardı. Ama başta Beşiktaş olmak üzere İstanbul takımları da onun peşindeydi:Trabzonspor  Kulüp Başkanı rahmetli Mazhar Afacan, Rize'ye giderek babasına  'Hacı, oğlunu İstanbul'a gönderirsek zor duruma düşeriz.' dedi. Babası  ona ona 'Oraya gitmez, memleketine gelir.' diye cevap verdi. Ve Hasan Rize'yle anlaşıyor. Üstelik büyük paraları bir yana iterek. Çünkü memleketimin takımının ona ihtiyacı vardı ve orda olmalıdır. Ve gidiyor yüreğini ortaya koyuyor Rizespor için mücadele veriyordu.

Başarılı ve disiplinli
Hasan, antrenörlük hayatına da ilk Karabük'te başlar. Orada oynadığı dönem çok iyi intibalar bıraktığı için Osman Nuri Bal adındaki yönetici kendisine takımı emanet eder. Sonuncu sırada aldığı Karabük'ü ilk 5'in içine sokar. İkinci sezon 11 hafta namağlup gider, takımı ilk sıradadır; ancak yönetim değişikliğinden sonra yaşadığı birkaç problem sebebiyle Karabük'ten ayrılır.

Yeni takımı 3.ig'deki Çorluspor'dur. Hasan burada ilk şampiyonluk deneyimini yaşar. Pazarspor'a gider. Bu takımı da üçten ikiye çıkartır. Yanı kendisine şans verildiğinde başarılı olabileceğini gösterir. Ama yıllardır birileri Hasan Vezir’i göremez yada görmek istemez. Kendi değerimize şans tanımaz.

Futbol hayatı boyunca hiçbir zaman Rizespor´da büyük paralara diretmedi. Önüne konan boş mukaveleye imza attı. Bu gün Rizespor´un en büyük sorunu Kulübün her geçen gün şehirden, taraftardan uzaklaşmasıdır.  Bu kötü gidişe dur diyecek. Rizelileri stada, maçlara çekecek isim Hasan Vezir´dir

Düşünün Hasan Vezir’in Teknik direktörlüğü, Yaşar Elmas gibi saygın bir insanın menajerliğinde neler olur. Başarı olacağından eminim ayrıca taraftarla bütünleşmek kolaylaşır.

Rizespor iç dinamiklerini harekete geçirmelidir
Rizespor'un bulunduğu yerin her duyarlı Rizeli gibi kendisini de fazlasıyla üzdüğünü söyleyen Hasan Vezir, “Her Rizeli gibi ben de büyük bir üzüntü duyuyorum. Gelinen noktada sorunlar bellidir. Rizespor'un birbirine kenetlenmeye ihtiyacı vardır. Bunu gerçekleştirecek irade de uzakta değil, kendi içimizdedir. Rizespor kendi iç dinamiklerini harekete geçirdiği anda, bunun karşısında durabilecek hiçbir güç yoktur.” Diyor.

Editör: HABER MERKEZİ