Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan son haftalara girilirken taraftarın desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyerek” Taraftarımızın beklentilerinden uzağız, ancak onlara her zaman ihtiyacımız var” dedi.

Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan haftalık basın toplantısında Konya maçını değerlendirirken alınan bir puanın takıma motivasyon olduğunu söyleyerek ”1 Puana sevindik diyemem, biz galibiyet için Konya ya gittik, ilk yarıda oynadığımız futbol ile ne kadar savaşçı olduğumuzu gösterdik. İyi mücadele ettik, iyi savaştık, son dakikalarda yediğimiz gol tamamen bir faul du, rakip oyuncu Ulaş in sırtına çıkarak gol attı, hakemin bunu görmemesi mümkün değildi” dedi.

KONUŞUP SARI KART YİYORDUK

Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan bugüne kadar yenen sarı kartların saha içinde itiraz ve konuşmalardan kaynaklandığını söyleyerek ”Boşa sarı kart yenmemeli, ben bunu futbolcularıma aşıladım. Savaşacaksınız, mücadele edeceksiniz, boş yere sarı kart görmek istemiyorum. Bu hafta savaştılar, iyi mücadele ettiler. Savunma ağırlıklı oyun oynatmama rağmen iyi mücadele ettiler. 90 dakika böyle geçti. Yediğimiz hatalı golden sonra son saniyelerde beraberliği yakalamamız bize bir puan getirdi” dedi.

DURMAK YOK

Konya maçından gelir gelmez hemen idmana başladıklarını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Önümüzde Kartal maçı var, savunmayı düşünmeyen hücum oynayan bir takım ile oynayacağız, Kartal maçlarını iki kez izledim, tedbirimizi alıyoruz. Bu maçı yüzde yüz kazanmamız gerektiğini iyi biliyoruz. Kendi sahamızda ki tüm maçları kazanmamız gerek. Bunun dışında deplasmanlardan mutlaka 2 veya 3 puan almalıyız. Kolay maç yok, kendi evimizde Kartal, Karabük ve Buca ile oynayacağız., hedefimizde olan 40 puanı mutlaka aşmamız gerek” dedi.

RAKİBE GÖRE TAKIM

Rakibe göre takım hazırladıklarını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan” Konya maçında bunu uyguladık, savunma ağırlıklı oynadık, rakibimizi iyi tanıdık, Konyaspor yeniden zirveye yarışa girebilmek için kazanmak zorundaydı. İlk yarıda denk bir oyun olmasına rağmen ikinci yarıda daha etkili olan Konyaspor du, takımda ilk kez yer verdiğim Hasan Üçüncü kendini hazır hissettiğini söyleyince oyuna onunla başladım. İyi de mücadele etti. Kendi evimizde daha değişik bir kadro oluşturacağım” dedi.

İLGİNÇ ŞEYLER YAŞIYORUM

Hakemler ile ilgili konuşmadığını söyleyen Teknik Direktör Ümit Kayıhan Konya maçında hakem hatası ile gol yediklerini söyleyerek ”Genelde hakemlerle ilgili konuşmam, hakemler de insan hata yapabilirler, ancak yan hakemin bunu görmesi gerekirdi, 17 yıllık teknik adamlık hayatımda Rize de ilkleri yaşıyorum, hayatımda hiçbir maçta iki penaltı kaçırmadık, iyi bir takımız, iyi niyetli sporcularım var, ancak bir türlü isteğimizi sahaya yansıtamıyoruz. Altay maçında iyi oynamamıza rağmen goller atamadık, Dardanel maçında 3–1 yenik durumdayken 3–3 ü yakalamak, bunlar bana ters gelen görüntüler, bunun yanında Erciyes e yenildik ama üzülmedim” dedi.

40 PUAN KURTARIR

Hedefinin 40 puana ulaşmak olduğunu söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “Alt sıralarda ki takımlar bize çok yakın, bizden bir üstte olan 3–4 takım var, enteresan bir durum var, ligin ilk yarısında başlayan Konya galibiyeti ve sonrasında gelen mağlubiyetler var, şimdi ise Konya dan aldığımız bir puan ve sonu inşallah galibiyetlerle gelir, ligin alt sırasında yer alan 3 takımada kaybettik, üst sıralardan puanlar aldık, Giresun u her iki yerde yenen bir takım ve sıralamada bizim üstümüzde, enteresan olaylar yaşıyoruz. Artık bu şansızlıkları kırmalıyız” dedi.

TARAFTARSIZ OLMAZ

Taraftarın sabırlı davrandığını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan” Taraftarlarımız gerçekten sabırlı, sezon başında şampiyonluğa oynayan bir takıma verilen destek vardı. İkinci yarı ile birlikte ikincilik hedef edildi, ardından bizimle birlikte play of düşünüldü. Ancak bugün geldiğimiz noktaya bakılırsa alt sıralardan kurtulma mücadelesi veriliyor. Taraftarımız yine de sabırlı davrandı. Ancak iş ciddi, mutlaka kazanmamız gereken maçlar var, Giresun maçını taraftarımız sayesinde kazandık, takımda olan futbolcular taraftar kitlesine oynayan oyuncular. Bunların desteğe ihtiyacı var, Kartal maçında taraftarlarımızın yanımızda olmalarını bekliyorum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ