Çay kur Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan Kayıhan, Çaykur Rizespor'un sezona 14 yeni oyuncu alarak başladığını anımsatarak, ''Bu kadar yeni oyuncuların bir araya gelerek takım oluşturması bir süreç ister. Bu bazen 6 ay, bazen ise bir yılı bulur. Bazen de istediğiniz istikrarı yakalayamazsınız. Bizden üç misli transfer harcaması yapıp bu istikrarı yakalayamayan takımlar var. Biz bu uyumu, ahlaklı, karakterli ve evcimen futbolcularla sağladık'' diye konuştu.
RİZESPOR TAKIM OLDU
Takım oyuncularının birbirlerine çok yardımcı olduklarını ifade eden Kayıhan, ''Neticeler de takım olma yolunda işimizi kolaylaştırdı. Kazandıkça motive olan futbolcular demoralize olmadan yoluna devam etti. Yeni gelen oyuncular tesis ve stadı görünce, bu tesise layık olmak için çok çalışmaları gerektiğini anladılar. Ligin 8'inci haftasından sonra takımların düzene oturacağını biliyorduk. Biz de istikrarlı çizgimizi koruyarak liderlik koltuğunu devraldık'' dedi. 
RAKİPLER İKİ MİSLİ MOTİVE OLUYOR
Çay kur Rizespor'un her zaman favori olduğunu dile getiren Kayıhan, şöyle devam etti:
''Biz hangi takıma karşı oynarsak oynayalım rakiplerimiz bize karşı iki misli motive olur. Bu geçmişten gelen bir süreç. Ancak kamuoyu tarafından bu sene yapılan transfer bütçeleri okunduğunda, 'Rizespor orta sıralarda kalır, seneye şampiyon olur' deniliyordu. Ekonomik anlamda çok daha az para ödeyerek buralara geldik, bu takımı kurduk. Yeni yapılanma döneminde en büyük avantajımız, birliktelik sağlanması oldu. Oyuncularla çok iyi bir süreç geçirdik” dedi.

 

SPORCULARIM HER ZAMAN HAZIRDI

Başarımızın en önemli etkenlerinden biri, oynamayan oyuncuların sürekli kendini hazır tutması oldu diyen Kayıhan “Sakatlık ve cezaların olduğu dönemde arkadan gelen oyuncular kimseyi aratmadı. Öyle bir hale geldim ki 11 yapıyorum, dışarıda oyuncum kalıyor, mutsuz oluyorum. Demiyorum ki iyi ki bunları oynatmıyorum. Bütün oyuncularım kendilerini hazır tutmasını bildiler. Oynatamadığım oyuncularımı odama çağırdım. Birebir sohbet ettim, neden oynatamadığımı anlattım. İkna oldular, hocalarının kendileri ile her şeyi paylaşmasından mutlu oldular. Bütün hocalar futbolcularımıza karşı birer baba gibiyiz.''dedi.

 

SON İKİ MAÇ UYKUSUZ GEÇECEK
Ligin ilk yarısında iki maç kaldığını vurgulayan Kayıhan, ''İlk yarıda kalan 15 gündeki iki maç bizim için uykusuz geceler olacak. Bundan evvel biz rakiplerimizi takip eden takımdık, şimdi takip ediliyoruz, lideriz. Ayaklarımızın üzerine basmamız lazım. Buralara kadar ne şartlarda geldiğimizi herkes biliyor. Buraya çıkmak çok zordur, burada kalmak çok ,çok daha zordur. Futbolcularımla konuştum, tebrikleri, iyi dilekleri kabul edecekler, ama sahada unutacaklar. Dinlenmelerini, beslenmelerini iyi yapacaklar. Birlikteliklerini daha da güçlendirecekler ve bu çıktığımız yerden bir daha aşağıya inmeyecekler'' diye konuştu.

 

TAVŞANLI ZOR MAÇ OLACAK
Tavşanlı maçının kolay maç olmayacağını söyleyen Teknik direktör ''Çok iyi pas yapan bir ekibe karşı oynayacağız. Son 7 haftanın en iyi üç takımından biri. Lidere karşı oynayacakları için iki misli motive olacaklar. Hava şartlarının da maç günü zorlaşacağını düşünüyoruz. Tavşanlı Linyitspor maçı bu sezon deplasmanda oynayacağımız en zor maç olacak. Hem lider olarak gidiyoruz, hem de formda bir takıma karşı oynayacağız. Kayıpsız geçmek istiyoruz” dedi.

 

RİZE TARAFTARI FUTBOLU BİLİYOR
Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan ''Taraftarımız futbolu biliyor. Sahada mücadele etmezseniz sizi ıslıklar. Mağlup durumda olun, tekmeye kafa koyduğunuzu, savaştığınızı görsün, sizi yalnız bırakmaz. Karadeniz insanının ruhunda mücadele ve hırs var. Taraftar üç seneye kadar dört büyük takımı seyrediyordu. Küme düştükten sonra taraftar mutlu olamadı. Dört büyük takımları tekrar izlemek istiyor. O zaman sahaya desteklemeye gelecek. Ancak artık takımın iyiye doğru gittiğini gördüler. Bu takım, dört büyük takımı seneye Rize'ye getirecek” dedi.

TARAFTAR SÜPER LİG ELEKTRİĞİ ALDI

Rizespor taraftarının takımın gidişatından seneye süper ligde oynayacaklarının elektriğini aldığını söyleyen Kayıhan “Her maç seyirci gücümüz artıyor. Adanaspor maçında ıslık ve protestoları ile rakibi oyundan düşürüp kendi takımlarını oyuna soktular. Taraftar artık bu takımın bir parçası oluyor. Her maç 200–300 kişi artıyor. Adanaspor maçını 7 bin 200 kişi izledi. Belki de Samsunspor maçını 10 bin kişiye oynayacağız. Artık taraftar artılarını yaşamaya başladık” dedi.

KAYNAK:TARAF53

 

Editör: HABER MERKEZİ