FUTBOL Federasyonu yönetim kurulu üyesi, eski F.Bahçe yöneticisi Tahir Kıran önceki gece Kanal 1’de yayınlanan Telegol programında şok açıklamalar yaptı. Programın yapımcısı Serhat Ulueren’le konuşan Kıran, Türk futbolundaki skandal tabloyu ortaya döken tarihi sözler söyledi. İşte Kıran’ın kullandığı ifadeler:

‘MHK İSTİFA ETSİN’

“BİZ niye istifa edelim ki. İstifa etmesi gereken birisi varsa o da MHK’dir. Hakemileri biz atamıyoruz, MHK atıyor. MHK’yi biz atıyoruz, düzgün görev yapsın diye... Hakemler başarısızlar, doğru atama yapılmadığı doğru. MHK’ye gideceğim. Bizim ismimizi kimsenin bu kadar paspas etmeye hakkı yok ki. 40 yaşına geldik. Namusumuzla şerefimizle yaşadık. Hakemlere eleştiriler mi ağır, talimatla mı iş yapıyorlar, ben anlamıyorum. Bu nasıl filmdir, nasıl sinemadır... Sana göre, öbürüne göre öyle şöyle böyle. Ne yapacaksın ki? Ulusoy değiştirecek oraya atadığı adamı. Söylüyorum söylüyorum kendim dinliyorum. Oyunbozan olmamak için yutuyorum. Adam satmak kitabımızda yazmıyor.
İsmet Arzuman maçın sonucuna etki etti. Faul var mı yok mu, o hakemin takdiri. Var desem, yok desem ne değişecek ki, bu konu ne kadar az konuşursak, ne kadar çabuk kapatılırsa faydalı olur... Herkesin bir camiası var hesap vermek zorunda olduğu. Şimdi Beşiktaş yöneticileri bir kılıf bulacak, F.Bahçeli yöneticiler bir kılıf hazırlamıştır. Norveç, Bosna maçı geçsin herkes şapkasını önüne koyacak, hesabını yapacak.”
vatan
Editör: HABER MERKEZİ