Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un başkanı Tahir Kıran, Kasımpaşa maçındaki hakem yönetimini eleştirdi.

TV100'e konuşan Kıran, "Üçüncü haftadan beri Rizespor'u düşürmek için her şeyi yapıyorlar" dedi.

"Operasyonu kimin yaptığını ben iyi biliyorum"

"Bizim atılan buz gibi golümüzü ofsayt gerekçesiyle iptal ettiler. 45+'larda bir gol attık, iptal ettiler. Devreye 1-1 girecekken 1-0 geride girdik. Sonra saçma sapan bir kırmızı kart daha... Üçüncü haftadan beri Rizespor'u küme düşürmek için her şeyi yapıyorlar. Ama rahat olsunlar, Rizeli bitti demeden hiçbir şey bitmez. Operasyonu kimin yaptığını ben iyi biliyorum. Siz bulacaksınız"

"Facia Galatasaray maçından sonraki toplantıda da söyledim..."

"Türk futbolunda değişmeyen tek şey var, hakemler. Onların istediği takımlar küme düşüyordu, onların istediği takımlar şampiyon oluyordu. Böyle bir şey olamaz. Ben bunu 8. haftadaki facia Galatasaray maçından sonraki toplantıda da söyledim. Düşen takımlar bellidir, ligi tescil etsinler dedim"

"Ben gemileri yakacağım da o gemilerin direklerini ne yapacağım onu düşünüyorum."

MHK ve TFF'ye hakemlerle ilgili kararında destek verdiğini söyleyen Tahir Kıran "Ferhat Gündoğdu, Türk futbolunda bir operasyon yaptı! 40 senedir kökleşmişler, alttan gelen çocuklar var. Bunların önünü açmak lazım. Kimler bağırıyor bakın! Kimlerin hakemi gitt, bir bakın. Bana en genç hakemi versinler, ağzımı açarsam şeresizim. "Ben gemileri yakacağım da o gemilerin direklerini ne yapacağım onu düşünüyorum." 

"Yaklaşık 3 milyon da Türkiye’de yaşayan Rizeli var. Ben bu insanları temsil ediyorum."

Ben üzerime bir görev almışım bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Rize’de 346 bin kişi yaşıyor. Yaklaşık 3 milyon da Türkiye’de yaşayan Rizeli var. Ben bu insanları temsil ediyorum. Bu insanlar benim arkamda benle beraber. Bu yapılan haksızlıkları hepsi görüyor. Gerekirse Rizespor'u amatör kümeye kadar düşürsünler. Gene de biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Bizim umudumuzun bittiği yerde inadımız başlar. Bu kadar basit. Sonuna kadar varız biz. Ne yapabiliyorlarsa yapsınlar ellerinden geleni ardına koymasınlar. Biz düştüğümüz yerden kalkmasını da biliriz. Bizi düşürmek isteyenler iyi düşünsün onlar yarın burada olmayacak. Bunu yanlış anlamayın, TFF Başkanı ya da MHK Başkanı'na söylemiyorum." şeklinde konuştu.

Bu sezon küme düşme kaldırılmalı mı?

Tahir Kıran, "Bu sezon küme düşme kaldırılmalı mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ona sezon sonunda bakacağız. O da gündeme gelecektir bu kadar şaibeden sonra. Ben Rizespor'un tüm maçlarda çalınan puanlarını çıkarttırıyorum. Gereği neyse yapılmasını isteyeceğim federasyondan."

Tahir Kıran'dan Ali Koç'a: Taraftarları havaalanına çağırdın başkan, şimdi ne oldu?

"Sayın Ali Koç'a geçen Kulüpler Birliği toplantısında fikrini söylediği zaman söyledim, Fenerbahçe taraftarlarını havaalanına çağırdın başkan. Şimdi ne oldu da bu hakemler bu kadar değerli oldu?"

"Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç çıkıyor, örneklerini Rizespor üzerinden veriyor. Rizespor şampiyonluğa oynuyor da benim mi haberim yok? Biz küme düşmemeye oynuyoruz. Bizi her pozisyonda doğruyorlar, doğradılar. Sebebi de belli. Birine olan düşmanlık, birine olan husumet. Ama bu ben değilim. Ya ben onlara uyacağım, ya da onlar benim gibi olacak. Benim onlar gibi olmam için bazı şeylerden vazgeçmem lazım oyunu onlar gibi oynamam lazım. Bu benim karakterime uymaz"

"Her kuşun eti yenmez."

12 hakemin görevden alınması sonucu hakem hatalarına maruz kalan Çaykur Rizespor’da “Sezon sonunda TFF'ye deseniz ki ben ligde kalmalıyım. Böyle bir girişiminiz olacak mı?" sorusuna Başkan Tahir Kıran, "Ben her türlü şartları zorlayacağım, emin ol. Her türlü şartı zorlayacağım. Öyle kolay değil. Her kuşun eti yenmez. Biz atmacayız, atmacanın eti yenmez. Atmacanın etinin yendiğini duydunuz mu? Biz bıldırcın değiliz Atmacayız" şeklinde cevap verdi.

Editör: HABER MERKEZİ